Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.03.2014.
09:05
Srna A

Suspendovane vojne vežbe Rusije i Kanade

Zajedničke vojne vežbe Rusije i Kanade suspendovane su zbog intervencije ruskih snaga na Krimu, saopštio je kanadski premijer Stiven Harper.

Nema više zajedničkog igranja na pesku
 


"Naložio sam da sve planirane bilateralne aktivnosti između kanadskih oružanih snaga i armije Ruske Federacije odmah budu suspendovane", naveo je Harper u saopštenju.


U saopštenju se navodi da se ova mera odnosi na godišnje vojne vežbe, kao i sve planirane sastanke, prenosi RIA Novosti.


Harper je naveo da je situacija u Ukrajini i dalje zabrinjavajuća i da se zbog toga Kanada odlučila na ovu meru. Takođe, portparol Pentagona Džon Kirbi u utorak je saopštio da će Vašington suspendovati saradnju sa ruskom vojskom zbog situacije u Ukrajini.

08:44 - Osim što je dogovoren susret ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija u Parizu, Rusija se složila da prisustvuje sastanku sa predstavnicima NATO zemalja na nivou ambasadora u Briselu u sredu popodne.   
08:12 - Ruska centralna banka rekla da je prodala strane valute u vrednosti od 11,4 milijarde dolara kako bi podržala vrednost rublje.   
7:05 - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa Visokom predstavnicom za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije Ketrin Ešton rekao da rešenje tenzija u Ukrajini mora da se traži na osnovu sporazuma potpisanog u Kijevu 21. februara   
Raketni sistem Topolj

Pročitajte još:

* Drama u Ukrajini, a Rusi testiraju rakete

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim

* Tri grada s juga Ukrajine žele u sastav Krima!

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 09:35
Zapadu je ostalo samo da laze kroz medije, na tome se bazira njihova politika.Nemaju nacin nista da ucine, osim da lazu.Bog je zapad napustio. Uzimaju slike ruske vojske sa vezbanja u Rusiji hiljade km dalje i onda postavljaju na glavne stranice da su Rusi usli vojskom u sukob sa Ukrajincima. Cilj jeste isprovocirati rat, jer to jedini nacin kako mogu nesta da naprave. Laz za lazi, setimo se Libije, Sirije, itd itd. Da i Rusi udju u Ukrajinu, NIJE LI FRANCUSKA USLA U 5 ZEMALJA Afrike na pozive lokalnih sefova. Rusi ne smeju da podlegnu medijskom strahu. Mi ne smemo u Srbiji da podlegnemo medijskom lincu. Treba da se trazi odgovornost medija kupljenih od strane zapada za razbijanje drzave
Sreda 05.03.2014. 12:06
Civilizovani Kanađani nemaju potrebe da sarađuju sa necivilizovanim, pijanim varvarima tkz. Rusima.
Sreda 05.03.2014. 14:40
Boli Rusiju Dzon!!hehehehe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online