Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 05.03.2014.
12:54
Vestionline A

Ruska televizija neposlušnu voditeljku šalje na Krim

Američka voditeljka ruske državne televizije na engleskom jeziku "Raša tudej" (RT) juče se u živom programu usprotivila zvaničnom stavu Moskve o vojnoj intervenciji u Ukrajini. Ebi Martin, inače stacionirana u Vašingtonu, rekla je u svojoj emisiji da je "loše ono što je Rusija uradila" i da vojna intervencija nije nikada bila odgovor na sukob. Pošto je priznala da ne zna dovoljno o Ukrajini i njenoj istoriji, uprava televizije joj je dala priliku da nauči - poslavši je na Krim.

Hrabar potez, a sad pakuj kofere pa pravac u epicentar zbivanja
 

"Nikada neću dovoljno puta ponoviti koliko sam protiv svakog mešanja u poslove jedne suverene zemlje", rekla je voditeljka na kraju emisije. "Ono što Rusija radi je loše jer vojna intervencija nije nikada odgovor i neću se izvinjavati ili braniti vojnu agresiju", zaključila je voditejlka.

Tokom svog izlaganja u emisiji posvećenoj stanju u Ukrajini ona je rekla da je praćenje događaja u ovoj zemlji razočaravajuće, a da su mediji puni dezinformacija. Priznala je i da nije potpuno upoznata sa svim detaljima situacije u Ukrajini.

"Ne znam toliko o ukrajinskoj istoriji i kulturi regiona, koliko bi možda trebalo da znam, ali znam da vojna intervencija nije pravi odgovor", rekla je Ebi.

Britanski "Telegraf" je objavio da je RT njen istup protumačio kao "zatrovanost" informacijama iz američkih mejnstrim medija.

"Suprotno uvreženom mišljenju, RT ne određuje kako će ko od njegovih novinara misliti, oni imaju slobodu iznošenja svojih stavova, ne samo privatno, nego i u eteru. To važi i za Ebi u slučaju Ukrajine. Poštujemo njena gledišta, kao i gledišta svih naših novinara, voditelja i prezentera i gospođicu Martin ne očekuje apsolutno nikakva kazna", obećali su na RT-u.

Ali su, istovremeno, rešili i da je edukuju o istoriji, kulturi i liše dezinformacija, na koje se toliko žalila.

"Gospođica Martin je u svom komentaru napomenula da ne poseduje dubinsko znanje o stvarnim zbivanjima na Krimu. Zato ćemo je poslati na Krim kako bismo joj pružili priliku da se upozna sa stanjem i da na osnovu toga formira vlastito gledište iz samog epicentra priče", dodaje RT u saopštenju.

Ebi Martin je kasnije odgovorila da nema nameru da ide na Krim.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 13:00
Dobro se izvukla. Mogli su da je salju u Sibir.
Sreda 05.03.2014. 13:07
Ameri su tako mentalno zapostavljen narod da je prosto nemoguce sta iz njihov glava izlazi, dice se sa svakojakim fakultetima pojedinci svi namazani politickom doktrinom preuzetoj od nemackih ss-sluzba a druga debela masa ljudi zivi u kontejnerima u pustinji i po ceo dan se drogiraju, to je pravo lice a ima jos mnogo toga
Sreda 05.03.2014. 16:18
O cemu se radi nije tesko predpostaviti,to je zapadna glad i halapljivost za tudjim prirodnim bogatstvima,na njemackim televizijama voditelji dnevnika su tako agresivni i histericni u napadu na Rusiju i Putina da to vise nemozes gledati,jednostavno je sve orkestrirano,stalno se gura nekakva ugrozenost Tatara na Krimu,njih bi gurnuli u samoubitstvo ,a da nacisti sjede u Berlinu i cekaju,da im Tatari oslobode put ka Moskvi,to je bezobrazluk nevidjeni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online