Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 31.03.2014.
23:17
Beta A

"Vajmarski trougao" se uplašio za ostatak istočne Evrope

Ministri spoljnih poslova Nemačke, Francuske i Poljske okupljeni u organizaciji "Vajmarski trougao" pozvali su danas Rusiju da se uzdrži od nove eskalacije situacije u Ukrajini.

Ukrajinski graničar sa svoje strane jarka. Sa druge strane je Rusija
 

"Rusija sada snosi veliku odgovornost. Pozivamo Rusiju da se uzdrži od svake nove eskalacije u vezi sa situacijom u Ukrajini", naveli su ministri Frank-Valter Štajnmajer (Nemačka), Loran Fabijus (Francuska) i Radoslav Šikorski (Poljska).

"Snažno se zalažemo za smislen dijalog između Ukrajine i Rusije koji predstavlja neophodnu fazu" da bi se smirila situacija, naveli su ministri.

Trojica ministara danas su se prvi put sastali od njihove posredničke misije u Kijevu 21. februara. Ministri su naveli da su za zajednički evropski odgovor na ukrajinsku krizu i da neće prihvatiti politiku koja deli Ukrajinu ili koja pokušava da akciju preduzetu na Krimu prenese na druge delove Ukrajine ili druge istočnoevropske zemlje.

"Da bi bio poslat snažan signal podrške, konsolidovanih međunarodnih napora i diskusije o neophodnim reformama, sugerišemo da bude održana konferencija radi međunarodne podrške, uključujući tehničku pomoć za Ukrajinu posle predsedničkih izbora", navodi se u saopštenju trojice šefova diplomatija.

U saopštenju se ističe da bi "se veoma cijenilo i učešće Rusije".
 

Oni su takođe izrazili želju da zemlje istočno od EU ne budu stavljene u položaj da biraju između EU i Rusije.

"Partnerstva ili bilateralni sporazumi koje je EU zaključila sa svojim istočnim partnerima nisu usmereni protiv Rusije", navodi se u dokumentu.

Oni predlažu razgovore EU i Rusije sa Ukrajinom, Moldavijom i Gruzijom o posledicama sporazuma o evropskom pridruživanju.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin obavestio je u telefonskom razgovoru nemačku kancelarku Angelu Merkel o delimičnom povlačenju ruskih snaga sa istočne ukrajinske granice, navela je nemačka vlada. Dve strane su razgovarale i o drugim mogućim merama za stabilizaciju situacije u Ukrajini i u Pridnjestrovlju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.03.2014. 23:24
Проблеме у Украјини изазвао је НАТО - злочинци . Проблеме широм света прави НАТО Све ратове правио је НАТО даби продао своје оружје и даби окупирао државу .
Ponedeljak 31.03.2014. 23:35
..." i da neće prihvatiti politiku koja deli Ukrajinu ili koja pokušava da akciju preduzetu na Krimu prenese na druge delove Ukrajine ili druge istočnoevropske zemlje." Izgleda da su Krim vec prezalili, a sad se boje za ostatak Ukrajine i Istocnu Evropu. btw Rusi su objavili da su zapadne granice povukli 1 bataljon motorizovane pjesadije, sto je u mirnodopskom sastavu oko 500 vojnika. nato se usrao od srece, jer je na granici ostalo po evropskim i americkim procjenama "samo" od 30.000 do 40.000. Ukrajinske "demokrate" su u agoniji, pa su vidjeli i nekih 100.000 Rusa na granici.
Utorak 01.04.2014. 00:04
I Francuska i Nemacka imadu po jednu zvezdu (simbolicno) na zastavi EU. Sta je sa Poljacima? .......jezuitska vojska?......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online