Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 12.04.2014.
19:50
Beta A

Rusija pita Tursku: Šta će američki brodovi u Crnom moru?

Turska je danas odbacila navode Rusije da je prekršila međunarodnu konvenciju pošto je dozvolila da se u Crnom moru duže zadrže američki ratni brodovi.

Foto: Ilustracija
 

Konvencija iz Montrea predviđa da ratni brodovi iz država koje ne izlaze na Crno more, mogu da ostanu u tom moru najduže 21 dan. Vlasti u Moskvi su nedavno izrazile zabrinutost zbog dugog prisustva brodova NATO-a, čime se, kako se navodi, krši Konvencija iz Montrea doneta 1936. godine.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je prošle nedelje da su američki brodovi u nekoliko navrata bili duže od 21 dana u Crnom moru, istučući da je Turska "čuvar tog moreuza" i da je trebalo to da spreči.

Ruski mediji su preneli da je američki brod "Tejlor" (USS Taylor), upućen za bezbednost Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, ostao duže pod izgovorom da je bio u turskoj luci Samsun zbog neophodne popravke.

Mediji su dodali da je drugi brod, američki razarač "Trakstan" (Truxtun) ostao u martu duže posle manevara s Rumunijom i Bugarskom. Ankara je danas navela da ni u jednom od navedena dva slučaja nije prekršena konvencija iz Montrea i dodala da je na razgovor pozvala ruskog diplomatu da mu to saopšti.

POVEZANE VESTI

Subota 12.04.2014. 21:19
Prvo bi ako ne daj Boze krene svetski rat, Rusi da sravne tursku i uniste je.
Subota 12.04.2014. 20:05
Samo nek nastave Ameri sa svojom globalizacijskom politikom, to ce iscrpiti do kraja vec posrnulu jenki ekonomiju. Rujama je sasvim dovoljno da zadrze poziciju sire regionalne sile. U slucaju oruzanog sukoba bajke su sve price o raketama blizu Ruskih granica koje ce donjeti stratesku prevlast Americi. Ameri mogu imati svoje baze u sred Moskve to im ne bi nista znacilo jer sa ruskih podmornica bi vec bila sprzena Amerika.
Subota 12.04.2014. 22:36
Pismo Kozaka turskom sultanu Tebi turska satano, brate i druže crnog đavola, sekretaru Lucifera samog, pozdrav. Kojeg si ti đavola vitez, mamu ti tvoju? Tvoje armije se ne bojimo uopšte, na zemlji i na moru u našim čajkama borićemo se protiv vas sotona do poslednjeg. Ti nekrstu, zveri Vavilona, skrnavitelju svetog Jerusalima, jebaču koza iz Aleksandrije, svinjska glavo Egipta (Donjeg i Gornjeg), jermenska svinjo i tatarski jarče, konjokradice iz Kanajameta, zlikovče iz Anadolije, unuče đavola lično, budalo, ti svinjski brabonjče, magareća guzice i klovne iz Hada, mesarsko pseto, nekrštena volino, neka đavo nosi tebe i sve Turke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online