Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 21.04.2014.
12:51 >> 18:25h
Beta, Srna A

"Kijev ne želi da kontroliše ekstremiste"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je Ukrajinu za kršenje sporazuma iz Ženeve o izbegavanju šireg konflikta.

Ukrajina grubo krši Ženevski sporazum: Sergej Lavrov

Taj sporazum, koji su 17. aprila postigli šefovi diplomatija Rusije, SAD, Evropska unije i Ukrajine, predviđa između ostalog da proruske i ilegalne snage polože oružje i napuste državne zgrade i u Kijevu i na istoku zemlje.

"Ne samo da se sporazum iz Ženeve ne poštuje već su preduzete mere od strane onih kojih koji su se domogli vlasti u Kijevu u cilju njegovog grubog kršenja", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

On je rekao da vlasti u Kijevu "otvoreno kažu da sporazum iz Ženeve ne važi na Majdanu", kijevskom trgu gde su počeli protesti u kojima je u februaru svrgnut proruski režim predsednika Viktora Janukoviča.

"To je potpuno neprihvatljivo", istakao je ministar spoljnih poslova Rusije.


Kako je kazao, nedavni oružani okršaj u Slavjansku pokazuje da Kijev ne želi da kontroliše "ekstremiste".


U kotekstu pretnji Zapada sankcijama Moskvi zbog situacije u Ukrajini, Lavrov je rekao da su pokušaji da se izoluje Rusija "uzaludni" jer je, kako je naveo, "nemoguće izolovati Rusiju od ostatka sveta".


To je nemoguće zato što, "pod jedan, mi smo velika, nezavisna sila koja zna šta hoće, i pod dva, zato što ogromna većina zemalja ne želi da izoluje Rusiju", rekao je Lavrov.

On je podsetio da pokušaji izolacije Rusije nisu ništa novo.

"Ti pozivi dolaze iz određenih evropskih zemalja, posebno onih koje bi želele da cela EU usvoji takav stav", rekao je Lavrov, dodavši da se, ipak, čuju i razumniji, objektivniji i trezveniji glasovi u EU.

On je naveo da izolacija nikome nikada nije donela ništa dobro, prenio je Itar-tas.

"Ti koji pokušavaju da izoluju različite zemlje i vlade u različitim situacijama moraće na kraju da pregovaraju sa tim istim zemljama koje su pokušali da izoluju", istakao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.04.2014. 13:17
Russke baze u Srbiji oslabile bi naci-nato uticaj u evropi i u celom svetu, al zato trebaju poltroni na vlasti da skupe snagu i da kazu fasistima u eu " Srbija nece da se uclani u organizaciju zlocinacku koja je Srbiju bombardovala " smrt eu-u............
Ponedeljak 21.04.2014. 13:31
Господине Лавров кијев слуша запад.Ја да сам Руски шеф дипломатије одбио бих разговор и са Кијевом и САД .Амери су на другој страни света и нека се брину за решавање њихових проблема,а Европу препусте себи.УСА је после другог светског рата уживала огромну популарност у целом свету.То јој је омогућило да се осети моћном,па је изгубила компас у политичком понашању,а догурала је својом осорношћу"цара до дувара".Амери данас имају у целом свету само непријатеље,па и у редовима својих савезника који су само на папиру.Запад и НАТО су сва своја обећања и споразуме у вези ширења на Исток увек прекршили .Народ Украјине не жели рат . Рат желе луди политичари,желе још веће богатство .
Ponedeljak 21.04.2014. 17:10
Zato vi rusine odlično kontrolišete one bezbožnike !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online