Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 08.05.2014.
11:58
Beta A

"NATO pojačava prisustvo na istoku"

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen poručio je u utorak iz Varšave Rusiji da svojom agresijom na Ukrajinu podriva mir i bezbednost u Evropi, te da će NATO prilagoditi toj novoj realnosti svoje odbrambene i planove o razmeštanju trupa na svojoj istočnoj granici.

Solidarnost saveznika: Anders Fog Rasmusen
 

"Ruska agresija na Ukrajinu podriva mir i bezbednost na starom kontinentu. Rusija tvrdi da su naše aktivnosti neprijateljske. To nije istina. To je apsurdno. Naš odgovor je solidarnost saveznika", kazao je Rasmusen nakon susreta sa predsednikom Poljske Bronjislavom Komorovskim.

"Naša privrženost kolektivnoj odbrani je čvrsta kao stena. Sada i ubuduće. Zato saveznički avioni iz raznih zemalja jačaju bezbednost saveznika od Baltika do Crnog mora. Nastavićemo da je jačamo, preko manevara, preko odbrambenih planova i preko daljeg razmeštanja trupa NATO", rekao je Rasmusen.

Porošenko: Prorusi razumeju samo jezik sile

Generalni sekretar NATO i poljski predsednik složno su ocenili da septembarski samit NATO buduće prioritete i planove NATO mora da prilagodi novoj realnosti na istoku Evrope i u odnosima sa Rusijom. "Poljska je dosledno za povratak članu V (o kolektivnoj odbrani NATO). Radi se o proporcijama, da na prvo mesto ide odbrana samog saveza. Računamo na to da će se povećati realna sposobnost za odbranu na celoj istočnoj granici. To je najbolji odgovor NATO na pretnje", kazao je predsednik Komorovski.

Anders Fog Rasmusen kao i sinoć nakon susreta sa šefom poljske diplomatije Radoslavom Šikorskim i poljskim ministrom odbrane Tomašom Semonjakom pozvao je i danas Rusiju da povuče svoje snage sa granica sa Ukrajinom, ispuni svoje međunarodne obaveze i da se uključi u konstruktivni politički proces rešavanja krize u Ukrajini. 

NATO: Ne znamo da li su se povukli Rusi

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.05.2014. 14:20
Možda je ovo Pearl Harbor?!
Četvrtak 08.05.2014. 12:21
НАТО зашто сте бомбардовали Либију и направили војне базе у Либији ???? НАТО зашто сте бомбардовали Србију без дозволе УН ??? НАТО зашто сте ушли у Авганистан ??? НАТО зашто сте направили РАТ у Сирији ??? НАТО зашто сте бомбардовали Ирак ???? НАТО зашто је РАТ у Вијетнам трајао 18 година ??? НАТО ко је направи РАТ у Украјину ??? НАТО ко је направио РАТ у Југославији ??? НАТО у коју ћете државу изазовете РАТ у 2015 години ??? НАТО која ће држава бити под ратом у 2016 години ??? НАТО жели да БРАТСКА РУСИЈА не буде на Географској карти .
Četvrtak 08.05.2014. 12:01
и преко продаје смрдљивог америчког наоружања бленавим европљанима
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online