Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 14.05.2014.
21:24
Beta A

"Spremni smo za dijalog, ali ne sa separatistima"

Ukrajinska vlada danas je počela pregovore o decentralizaciji u okviru mirovnog plana koji podržava Evropska unija, ali bez prisustva glavnih protivnika, proruskih pobunjenike koji su proglasili nezavisnost na istoku zemlje.

Nećemo imati milosti prema onima koji se ore protiv vladinih snaga na istoku zemlje: Aleksandar Turčinov, prelazni predsednik Ukrajine
 

Kako navodi agencija AP, zbog toga je neizvesno šta će se postići ovim pregovorima. Prelazni ukrajinski predsednik Aleksandar Turčinov je otvarajuući
skup rekao da su ukrajinske vlasti "spremne za dijalog", ali je da neće da razgovaraju sa separatistima koji su zauzeli državne zgrade i bore se protiv vladinih snaga širom istočne Ukrajine.

"Ti naoružani ljudi koji pokušavaju da ratuju protiv svoje sopstvene zemlje, koji sa oružjem u rukama pokušavaju da sprovode svoju volju, ili bolje reći volju druge zemlje, protiv njih ćemo primeniti pravnu proceduru i biće im suđeno", rekao je Turčinov.

Pročitajte još:

Prorusi pale ukrajinsku zastavu u Donjecku

* Rusija traži prava za istok Ukrajine

* Donjeck i Lugansk proglasili nezavisnost, Donjeck od Moskve traži pripajanje

* Donjeck i Lugansk se ujedinjuju

* Pokušaj atentata na gubernatora Luganska

* Prorusi ubili 6 ukrajinskih vojnika

Turčinov je predsedavao prvim od niza okruglih stolova na kojima učestvuju duhovne vođe, poslanici, državni i regionalni zvaničnici o mirovnom planu koji je sastavila Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

OEBS-ov plan predviđa zaustavljanje borbi između vladinih snaga i proruskih separatista na istoku i smirivanje tenzija pre ukrajinskih predsedničkih izbora zakazanih za 25. maj. OEBS prepušta ukrajinskoj vladi da odluči o konkretnim temama pregovora.

Ukrajinski prelazni predsednik rekao je, međutim, da vlada neće prekinuti svoju ofanzivu da povrati kontrolu nad istočnim gradovima koji su sada pod kontrolom separatista.

Proruske snage su u ponedeljak proglasili nezavisnost u dve oblasti u istočnoj Ukrajini, Lugansku i Donjecku, gde živi 6,6 miliona ljudi. Vođe prorusa na istoku Ukrajine odbacili su ove pregovore kao beznačajne. "Nismo dobili poziv da se pridružimo okrulom stolu i dijalogu. Ako vlasti u Kijevu hoće dijalog, moraju da dođu ovde, ako mi odemo u Kijev, uhapsiće nas", rekao je Denis Pušilin, jedan od
vođa proruskih snaga u Donjecku.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.05.2014. 21:26
"Spremni smo za dijalog, ali ne sa separatistima" Reče netko ko je pučem na ilegalan način došao na vlast.
Sreda 14.05.2014. 21:27
Турћине џеди гаун !
Sreda 14.05.2014. 21:39
Sada više nema pregovora ne vidim o čemu o smeni FAŠISTA u KIJEVU možda o tome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online