Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 26.05.2014.
11:15
Srna A

"Situacija u Ukrajini podseća na raspad Jugoslavije"

Predsednik Saveta ministara Krima Sergej Aksjonov izjavio je da ga situacija u Ukrajini podseća na raspad Jugoslavije i da ne razume politiku duplih standarda koju vode Evropa i SAD.

Vidi paralelu Ukrajina - SFRJ: Sergej Aksjonov, predsednik Saveta ministara Krima
 

On je dodao da se Kosovo otcepilo cenom mnogih ljudskih života kroz žestoku vojnu operaciju NATO, što Evropa i SAD zovu unikatnim slučajem, dok je unikatan slučaj zapravo krimski presedan, gde se povratak Krima u Rusiju desio bez pucnjave i ljudskih žrtava. Aksjonov je izrazio zahvalnost državljanima BiH i Srbije na priznanju rezultata svekrimskog referenduma.

Povratak Krima Rusiji je istorijski događaj

Aksjonov je napomenuo da je polovini građana Ukrajine više od 20 godina faktički bilo oduzeto pravo da odlučuju kojim će jezikom govoriti, koje svetinje poštovati, kao i pravo produbljivanja rodbinskih veza sa bratskom Rusijom.

"Povratak Krima u Rusiju je događaj od istorijskog značaja. Stanovnici Krima su u emocionalnom usponu, osećaju se ponosnima zbog toga što žive u Rusiji", naglasio je Aksjonov.

"Ovo je još jedan dokaz bratskog jedinjenja slovenskih naroda. Nadam se daljem širenju humanitarne i ekonomske saradnje sa vašim zemljama. Dođite kod nas. Mi smo otvoreni za prijatelje, za uzajamno korisni dijalog", rekao je Aksjonov za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, trenutna situacija u Ukrajini je u ćorsokaku, kijevski "pučisti" ne mogu čak da se dogovore između sebe, a kamoli sa narodom, a vlast ne želi da čuje za jugoistok Ukrajine.

Aksjonov je istakao da mora biti usvojen novi Ustav i provedena politička reforma, pre svega, u vezi sa decentralizacijom vlasti i da na vlast treba da dođe politička elita koja neće deliti zemlju na zapad i istok, nego će raditi za dobrobit naroda Ukrajine.

On je dodao da je Krim u Ukrajini samo nazivan autonomnom republikom, ali faktički, njime su rukovodili vladari iz Kijeva, koji su bili više zabrinuti svojim korporativnim interesima, što je dovelo do osiromašenja stanovništva.

"Prošlo je sasvim malo vremena, ali situacija se u potpunosti promenila. Porezi i prihodi ostaju u budžetu Krima. Vidljiv je i ekonomski rast, poboljšava se socijalno blagostanje, proširuju se prava municipalnih vlasti, društvenih organizacija, pre svega, nacionalno-kulturnih. Poštuju se humanitarna prava svih etničkih grupa na poluostrvu", naveo je Aksjonov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.05.2014. 11:20
Podseca al u nasem slucaju demografija je potpuno drugacija..........mi smo se borili protiv potomaca najstrasno-bolesnih koljaca pocevsi od pokatolicenih-poturcenih i divlje pleme arabanasko.......svi aktivno potpomognuti oruzjem sa zapada narocito nemacke koja je isporucila neprijateljima tone oruzja iz istocne nemacke posle raspada........
Ponedeljak 26.05.2014. 11:20
Raspadom Jugoslavije SVI NARODI SU IZGUBILI i nikome ne cvetaju ruže . Profitirali su EU I NATO ZLIKOVCI koji su besomučno PLJAČKALI novo stvorene države i DANAS TO RADE . Isto sledi i UKRAJINCIMA jer su progutali "mamac" koji su im bacili EU I NATO ZLIKOVCI . Demokratije koju forsiraju zlikovci je narodski rečeno PLJAČKA NARODA I DRŽAVE DO GOLE KOŽE .
Ponedeljak 26.05.2014. 13:41
Slusaj ti Majmune Sergeju Aksjonovu, ni tebi a ni tvojoj sabraci nikada osvescena Srbija nece zaboraviti 1999 god.Mogli ste nam barem dati oruzje da se branimo sami kao sto ste Asadu dali pa sad j..be ceo svet.Sa svim vasim "tonama" "pomoci" vi samo pokusavate da operete savest za 1999 ali ne ide.Sacica Rusofila koja ima komp. vas gotivi ali 90% Srba NE! Ajte vi sami lepo u krasni k...c!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online