Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.06.2014.
15:09
Beta A

"Evropska komisija ne može da koči Južni tok"

Predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov izjavio je danas da Evropska komisija nema dovoljno ovlašćenja da bi mogla da zakoči izgradnju gasovoda Južni tok.

Evropska komisija nema osnova da zaustavi izgradnju Južnog toka
 

"Evropska komisija nema dovoljno ovlašćenja za to. Ali, stvar nije u tome. Ona za to nema osnova. Da bi imala osnova, morala bi da pokaže da su prekršena pravila", izjavio je Čižov Itar-Tasu.

On je kazao da ne zna detalje tendera o izgradnji gasovoda kroz Bugarsku, ali da je uveren da je sa pravne tačke gledišta sve ispravno.

"Treba nam alternativa za Južni tok"

Čižov je rekao da je "Bugarska znala na šta ide, ulazeći u EU".

Evropska komisija je u ponedeljak saopštila da namerava da obustavi realizaciju Južnog toka u zemljama EU, pre svega u Bugarskoj.

Međunarodni gasovod Južni tok, projekat koji je pokrenula ruska državna kompanija Gasprom da bi se u isporukama gasa za Evropu zaobišla Ukrajina, vredan je više od 16 milijardi evra, a planirano je da prve isporuke gasa budu krajem 2015. godine.

Plan je da se ruski gas cevima ispod Crnog mora i kopnom preko Bugarske, Srbije, Mađarske i Slovenije dovede do potrošača u jugoistočnoj i zapadnoj Evropi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.06.2014. 15:22
Pa ne kaze se djabe 'Kasno Marko na Kosovo stize' Srbija uvjek zadnja u svemu, kao da nema ni jedan sposoban analiticar da objasni sadasnjoj vlasti da ce neke zemlje clanice EU poceti polako da je napustaju jer sve vise uvidjaju da im se clanstvo i Briselska politika ne podudaraju sa nacionalnim interesima. I tu ne mislim na napustanje manje bitnih zemalja, vec zemalja tipa Velika Britanija u kojoj se svise vise razmatra ova opcija. Pacovi napustaju brod sto tone, a Srbija hoce da se popne na palubu. Nevjerovatno!
Četvrtak 05.06.2014. 15:17
Пројекат Јужни Ток.........њега нико спречит неможе-бране га Нуклеарне Батерије-постављене на Границама Моћне Руссије-оне може бити за 2-3 минута у све натовске градове-од њих се плаши цео универзум а не еУ Попишана..........Завидност и Љубомора поплаши се западна багра панично санкционише...........остаче они смеће своје да једе............
Četvrtak 05.06.2014. 15:15
Бугаре је лепо зезнула њихова власт. Да ли ћемо и ми доживети њихову судбину?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online