Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 06.06.2014.
20:21
Srna A

Rusija i Ukrajina na pragu pomirenja?

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je plan novoizabranog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da se zaustavi nasilje u Ukrajini.

Dugo očekivani susret dvojice predsednika Petra Porošenka i Vladimira Putina
 

Ruski predsednik je rekao da Ukrajina mora da zaustavi ono što je Porošenko nazvao "kaznenu" vojnu akciju u jugoistočnom regionu. Putin je dodao da će Rusija uzvratiti merama za zaštitu svoje privrede ako Kijev potpiše sporazum o pridruživanjeu sa EU, preneo je Rojters.


Porošenko planira da pomiri Rusiju i SAD?

Dva lidera su razgovarala 15-ak minuta, a njihov neplanirani sastanak inicirao je Oland pred početak ručka svetskih lidera povodom ceremonije obeležavanja 70 godina od iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiju.

Predsednik Rusije se na kratko sastao i sa američkim predsednikom Barakom Obamom. Obama je tokom kratkog neformalnog susreta apelovao da ruski predsednik iskoristi priliku i snizi tenzije u Ukrajini, posle izbora Petra Porošenka za predsednika te zemlje.

"Predsednik SAD je jasno stavio do znanja da deeskalacija zavisi od ruskog priznavanja novoizabranog predsednika Porošenka za legitimnog lidera Ukrajine, obustave podrške separatistima u istočnoj Ukrajini i njihovog snabdevanja oružjem i materijalom", saopštio je zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Ben Rouds.

Jedan neimenovani zvaničnik Bele kuće potvrdio je da se taj "nezvanični sastanak" održao, dodajući da je on trajao deset do 15 minuta. To je prvi susret licem u lice između Obame i Putina od početka krize u Ukrajini, a do njega je došlo tokom zajedničkog ručka svetskih lidera kojeg je organizovao Oland.

POVEZANE VESTI

Petak 06.06.2014. 20:40
Svi politicari su ista G...A !
Petak 06.06.2014. 20:38
Молимо све оне који се боре да се о миру договоре. Нека се ратно стање спречи помоћу добре воље и речи. Молимо војнике да ставе пломбе на топове и бомбе па нека ватром из граната крену у борбу против-рата. Молимо часнике да место сјајних еполета ставе на јуначка рамена по два-три цвета. Молимо оне који оружје праве да све стројеве зауставе и да убудуће сви раде на производњу чоколаде .
Petak 06.06.2014. 22:44
Putin ako ne zeli da ispadne gubitnik u ovoj ukrajinskoj krizi mora da uradi 3 stvari: Zadrzi Krim u sastavu Rusije kao kaznu Ukrajini za svrgavanje Janukovica i postavljanje ovog zapadnog poslusnika. Drugo, istocni proruski deo drzave bi morao da dobije siroku autonomiju, mozda cak i da bude i drzava unutar drzave nesto kao RS u BiH. I trece ne sme da dozvoli da Ukrajina postane clan EU/NATO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online