Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.06.2014.
13:57
Alo A

Osuđen na pet doživotnih zbog silovanja pastorke, pa pušten greškom!?

Silovatelj Kit Džon Vilijams (57) iz Velike Britanije bio je osuđen na pet doživotnih kazni zbog silovanja svoje pastorke, a sada je pušten iz zatvora zbog zabune oko papirologije.

Vilijams je silovao svoju pastorku čak šest godina krajem sedamdesetih, od vremena kad je njoj bilo osam godina.

Silovao je svoju pastorku čak šest godina krajem sedamdesetih, od vremena kad je njoj bilo osam godina (Foto: Ilustracija)
 

Ona sada kaže da se boji da će on doći kod nje kako bi ispunio nekadašnje pretnje.
- On će doći po mene, on je to jasno naznačio. On je čudovište koje veruje u svoje laži i u svoja pravila. Nasilan je i zao. Ljudi treba da budu svesni toga koliko je on opasan“, kaže silovateljeva žrtva.


U novembru prošle godine sud je odbacio Vilijamsovu molbu za puštanjem na slobodu. Tada je prebačen iz svog otvorenog zatvora u zatvoreni.


Razmatranje o uslovnoj slobodi nije trebalo da se dogodi u naredne dve godine, ali došlo je do zabune i on je oslobođen u maju.


- Želim dokaz da se njegovo ponašanje sada drastično promenilo zbog kojeg kažu da sada nije opasan po javnost, kaže izbezumljena žena i dodaje da joj je očuh slao preteće kartice i da ju je zvao telefonom iz zatvora govorivši joj: "Ovo nije gotovo" i "vidimo se uskoro!".


- Rekli su mi da bi on trebalo da prizna krivicu i pokaže kajanje pre nego što se i razmatralo za njegovo oslobađanje, ali ne vidim kako su ove pretnje koje mi je upućivao pokajničke“, dodala je pastorka, koja je pokušala da se ubije i borila se sa brojnim nervnim slomovima tokom godina mučenja.
 

Vilijams bi je vodio u bar, čiji je bio vlasnik i silovao bi ju je dok joj je mama spavala. Dopuštao bi drugim pedofilima da je zlostavljaju i da to sve snimaju. Jednom su doveli i još jednu devojčicu koja je imala šest godina.


Samo je jedan od pedofila uhapšen pre 15 godina.


Prošle godine pastorka, čiji se identitet krije, napisala je izjavu o godinama torture kada je čula da se razmatra o njegovom oslobađanju, a oni su joj odgovorili pismom izvinjenja.
- U pismu su mi rekli da je njihova greška što je imao drugo saslušanje, rekla je pastorka.


Ministarstvo pravde je objavilo: "Oslobađanje zatvorenika osuđenih na doživotne kazne omogućava nezavisna komisija kada se zadovolje njihovi uslovi. Oni su dosta ograničeni i ako prekrše neki uslov vraćaju se u zatvor".

Teško da će je ovo smiriti. Pa šta to znači? Na primer, ako opet siluje neko dete (ili staru žrtvu) i oni ga uhvate, vraća se u zatvor?!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online