Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 11.07.2014.
08:44
O. Ikodinović - Vesti A

Srca i pluća po narudžbini

Posle šokantne tvrdnje da se u Ukrajini ponavlja zločin trgovine ljudskim organima, identičan onom nad Srbima na Kosovu i Albaniji, Glas Rusije izneo je još detalja kojim potvrđuje da su proruski dobrovoljci bili žrtve krvavog biznisa.

''Snadbevač'': Semen Semenčenko
 

Do ovog saznanja se došlo nakon što je hakovana Fejsbuk stranica Sergeja Vlasenka, bivšeg advokata Julije Timošenko, na kojoj je pronađena njegova prepiska sa nemačkom lekarkom, navodno hirurgom Olgom Viber i komandantom kaznenog bataljona Semenom Semenčenkom.
 

Zaštita iz vrha Službe

Iz prepiske se vidi, da su kompanjoni veoma zabrinuti da ne dođe do curenja informacija, a tesno su povezani sa načelnikom ukrajinske Službe bezbednosti Valentinom Nalivajčenkom, koji im je kako se čini obezbeđivao
pouzdanu zaštitu i pomagao pri nabavci i izvozu "robe", veoma tražene na Zapadu, uzimajući tako svoj deo kolača.

Prepiska je vođena u periodu od februara do juna ove godine, a sudeći po sadržaju dijaloga Semenčenko je zadužen za nabavku organa, Viberova deluje kao posrednik, a Vlasenko organizuje isporuku "robe", koja je okarakterisana kao "kvarljiva".


U prepisci, Viber poziva na sigurnije snadbevanje organima u zamenu za materijalno-tehničku podršku ukrajinskim vojnicima. Kada su 15. aprila kijevske vlasti započele žestoku vojnu operaciju, Viber je napisala: "Naša druga partija je prošla dobro, klijenti su zadovoljni, pojavili su se novi. Sudeći po novostima događaji nam idu na ruku. Šta misliš, neće se ništa izmeniti?". Vlasenko odgovora da će imati čime da rade, zahvaljujući pomoći partnera sa zapada, koji svojom politikom stvaraju dobre uslove i što je najvažnije - količine!


U jednom od pisama, Viber navodi potrebne organe i količine: pet srca, 12 bubrega, tri jetre i pluća. Na to Vlasenko spremno odgovara: "Jasno, poslaćemo, ali mi možemo otpraviti i više. Razmisli, nađi nekoga da uvećamo partije".

Tela bez organa

Ruski mediji takođe podsećaju, da su pripadnici samoodbrane sa jugo-istoka Ukrajine ranije pronašli oko 180 tela ukrajinskih vojnika sa razorenim stomacima. Takođe, pronađeno je još 300 nesahranjenih tela bez organa.
Cela ova ružna priča, navode ruski mediji, podseća na Kosovo, gde su lideri Oslobodilačke vojske Kosova u svoje vreme organizovali i prodavali ljudske organe evropskim "potrošačima".

Ponekad je doktorka kritikovala Vlasenka za "loš kvalitet robe" i prenosila pritužbe kupaca, a Vlasenko se povremeno žalio na teške uslove rada i zahtevao je od Semenčenka da "radi po tehnologiji".


U jednom od razgovora, Veber traži da se "radi kao ranije", to jest da se uzimaju organi od živih, teško ranjenih vojnika i onih koji su na samrti. Vlasenko odlučno odgovara: "Ne". Ali ne iz moralnih razloga već zato što mu je to zabranio ukrajinski šef Službe bezbednosti iz straha od publiciteta.


Po nekim delovima prepiske, pretpostavlja se da doktorka, advokat i komandant dobro zarađivali, uzimajući 30 posto od vrednosti isporuke. Ovaj primer dokazuje, navode ruski mediji, da kijevske vlasti na ove  događaje ne samo da zatvara oči već je i aktivno uključena u ovaj unosan biznis. U Kijevu je, kažu, podignut zid ćutnje.

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 08:52
Украјинска мафија у спрези са фашистичком влашћу. Проклета да си Русијо!Интервениши по цену 3.св.рата јер овај свет какав је и не заслужује да постоји.
Petak 11.07.2014. 08:54
Pošto su organi namenjeni EU ZLIKOVCIMA NIKO NEĆE ODGOVARATI . Metode su ISTE KAO SA SRBIMA NA KOSOVU GDE NIKO NIJE ODGOVARAO ZATO ŠTO SU ORGANI IŠLI U ZEMLJE EU ZLIKOVACA .
Petak 11.07.2014. 09:30
Mi nismo mogli da se izborimo sa nacistima, nismo imali dovoljno oruzja i sredstava za borbu, vi Rusi imate cime da ih unistite i nije vam niko kriv, ako to ne zelite da uradite ili vam nije bitno! Vama saveznici sustinski nisu potrebni, pa resite svoj problem, ako vam je to uopste problem!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online