Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 11.07.2014.
15:11
Beta A

Porošenko spreman za bilateralno primirje

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izrazio je u petak, u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel spremnost za "bilateralno primirje" na istoku zemlje, pod uslovom da bude obezbeđena kontrola granice sa Rusijom.

Neophodno obezbediti kontrolu granice sa Rusijom: Petro Porošenko
 

"Predsednik je rekao da je spreman za bilateralno primirje. On je istovremeno rekao da je neophodno obezbediti kontrolu granice kako bi se zaustavilo prebacivanje oružja i borbi iz Rusije, kao i oslobađanje svih taoca i bezuslovno pokretanje pregovora", navela je kancelarija predsednika posle tog razgovora.

Kako navodi Kijev, Merkel je rekla da predstavnici misije OEBS-a na istoku Ukrajine nemaju "pristup punktovima na granici zbog oružanih sukoba".

Porošenko je sinoć telefonom razgovarao i sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom koji je obećao pomoć SAD u uspostavljanju infrastruktura u oslobođenim gradovima na istoku zemlje.

Ukrajinsko predsedništvo navelo je i da je preuzelo kontrolu u Siversku, u oblasti Donjeck, kao i u Červonopartizansku u oblasti Lugansk.

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 16:32
nemci su nam otvoreno rekli da dok kosovo ne udje u UN i dok ga mi ne priznamo ,nećemo biti primljeni u EU.naši stari neprijatelji nam čine uslugu,jer put u EU je put u propast.jer na tom putu izgubićemo i kosovo i vojvodinu i sandzak.okrenimo se Rusiji dok još nije kasno.
Petak 11.07.2014. 15:44
Порошенко:Неопходно је обезбедити границе са Русијом како би се зауставило пребацивање оружја и борбе из Русије". Тачно је Порошенко оружје и муниција и све остало долази из Русије.Путина боли душа за Прорусе и зато их помаже.Жели да источна Украјина буде Руска.Дали ће успети видећемо. Многи Срби критикују Путина али нису у праву и ТАЧКА . Путин је РУСКИ ХЕРОЈ .
Petak 11.07.2014. 17:11
. sta bi " normalno " UKRAJINAC Porosenko trebalo da ima sa nemackom kancelarkom A. Merkel. NEMCI / ŠVABE nisu jos ODRADILI SVOJE NACISTICO-rasisticke DUGOVE IZ DRUGOG SV. RATA, pri cemu su im svojevremeno i UKRAJINCI efikasno pomagali u genocidalnom pohodu protiv RUSA. Naravno da se je od tada puno promenilo, ali nepoverenje i latentna odbojnost prema GERMANSKIM RASISTICKIM OSVAJACIMA , koji su se – npr. sa SVETSKIM BOKS–SAMPIONOM , W.KLICKOM, kao PRVI SPASITELJI LJUDSKIH PRAVA I DEMOKRATIJE odmah nasli u centru Majdanskih demos.. NEKO TREBA DA BUDE GLUP I ĆORAV I NE PREPOZNA GEOPOLITICKU STRATEGIJU ZAPADA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online