Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 20.07.2014.
09:16
Srna A

UN: Rezolucija o obaranju aviona

Savet bezbednosti UN razmatra nacrt rezolucije kojom će biti osuđeno "obaranje" putničkog aviona kompanije "Malezija erlajns" iznad Ukrajine, zahtev oružanim grupama da omoguće pristup mestu pada letelice i poziv državama u regionu da sarađuju u međunarodnoj istrazi.

U obaranju aviona kompanije "Melzija erlajns" život je izgubilo 298 ljudi
 

Australija, koja je u nesreći izgubila 28 državljana, izradila je nacrt rezolucije u koji je uvid umala agencija Rojters i kasno sinoć podelila ga članicama Saveta bezbednosti.

Diplomate, koje nisu želele da budu imenovane, izjavile su da bi glasanje o nacrtu rezolucije moglo biti održano u ponedeljak.

U nacrtu teksta "zahteva se da odgovorni za incident budu izvedeni pred lice pravde i da sve države u potpunosti sarađuju sa naporima za ustanovljavanje odgovornosti".

Pročitajte još:

* Holandija zgrožena šta se radi s mrtvim putnicima

* "Ukrajinci su ovako srušili i naš avion"

* Goli ljudi padali sa neba, jedno telo kroz krov pravo u kuhinju

"Na najjači mogući način osuđeno je obaranje aviona `Malezija erlajnsa` što je rezultiralo tragičnim gubitkom 298 ljudskih života i od ostalih država u regionu zahteva se da se uzdrže od nasilnih postupaka usmerenih protiv civilnog leta", navodi se u tekstu.

SAD i druge svetske sile smatraju da je avion, najverovatnije oboren projektilom "zemlja-vazduh" ispaljenim sa teritorije pod kontrolom profederalnih snaga u Ukrajini.

Američki ambasador u UN Samanta Pauer izjavila je da Vašington ne može da odbaci mogućnost ruske pomoći u ispaljenju projektila.

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od ukrajinskih profederalnih snaga da sarađuju i insistirao da međunarodna istraga "ne sme žuriti sa zaključcima". Moskva negira umešanost u incident za koji okrivljuje ukrajinske snage.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.07.2014. 09:37
Užasna situacija!!! Milijardu posto ovoj nesreći su kumovali Ukrajinske vlasti, ukoliko se ne nađe crna kutija, koju su isti sklonili...eto velikih nevolja za proruse i Rusiju. Mnogi žele da zaustave Putina i Rusiju u svom napretku širenja blagostanja na Zemlji!!!
Nedelja 20.07.2014. 09:39
Савет безбедности УН зашто не осуђујете 328 погинулих Палестинаца од стране Изреала.Зашто не осуђујете 80 погинулих Руса у Одеси.Зашто нисте осуђивали 2001 године пад Руског авиона од стране Украјине.Зашто не осуђујете Муслимане који су побили 1000 својих муслимана.Савет безбедности зашто нисте осудили напад на Србију од стране САД без дозволе УН.Зашто нисте осудили напад на Ирак,Либију,Сирију,Авганистан од стране САД .Зашто не осуђујете погибију људе и деце у Украјини од стране фашиста. Да ли постоји УН и дали воле правду??? Газде на УН су НАТО.
Nedelja 20.07.2014. 12:29
. . . i pored toga sto mnostvo argumenata govori, da su takozvani ISTOCNO UKRAJINSKI SEPARATISTI raketirali TRAGICNI MALEZIJSKI PUTNICKI AVION, ANTISLOVENSKI RASISTICKI OSVAJACI SVETA "SVEMOCNOG" ZAPADA – naravno brojno najvise pogodjeni Holandjani – agresivno napadaju i optuzuju RUSIJU, i pored toga sto ubedljive pojedinosti ZLOCINA niko jos nije na prihjvatljiv nacin obuhvatio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online