Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.07.2014.
00:13
Beta A

"Rusi su platili, isporučićemo im brod"

Francuska ne odustaje od prodaje vojnog broda Rusiji uprkos pozivima da se uvede embargo na oružje toj zemlji, što govori koliko snažne privredne veze zemalja s Moskvom otežavaju uvođenje sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini, ocenjuje agencija Asošiejtid pres.

Ugovor sa Rusijom ne može da se raskine jer bi to previše koštalo državu
 

Francuski predsednik Fransoa Oland sinoć je upozorio na cenu otkazivanja sporazuma prema kojem prvi brod "Vladivostok" treba da bude isporučen u oktobru.

"Rusi su platili. Morali bismo da vratimo 1,1 milijardu evra", rekao je on.

Oland je rekao da francuski vojni brodovi namenjeni Rusiji ne bi potpali pod nove sankcije zato što su potpisani 2011. Oland je dodao da će isporuka drugog broda po sporazumu "zavisiti od ruskog stava".

Francuski zvaničnici kažu da će "Vladivostok" biti isporučen bez oružja. Taj brod moći će da prevozi 700 vojnika, 16 helikoptera i 50 oklopnih vozila.


Zapadne zemlje tvrde da Rusija podržava proruse na istoku Ukrajine a koji su optuženi da su oborili malezijski putnički avion s 298 ljudi.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razmatrali su danas nove sankcije Rusiji, ali su se dogvorili da samo uvedu mere zamrzavanja imovine još nekim pojedincima, što ne utiče na ekonomske odnose.

Neke zemlje poput Velike Britanije tvrde da su obaranjem aviona povećani ulozi i da Evropska unija ne bi trebalo da bude blaga prema Rusiji.

Druge zemlju su međutim bile uzdržanije, imajući u vidu potencijalnu štetu od ugrožavanja poslovnih odnosa s Rusijom.

Nemačka, na primer, uvozi trećinu svojih energenata iz Rusije, dok Francuska, između ostalog, ima sporazum o isporuci dva vojna broda, što predstavlja i najveću prodaju vojne opreme iz neke članice NATO Rusiji.

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je embargo na oružje Rusiji raspravljan danas na zahtev Velike Britanije i drugih zemlja, ali da su se članice EU saglasile samo na ograničenja u "budućim ugovorima", što znači da Francuska može isporučiti brodove Rusiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.07.2014. 00:27
Samo vi slusajte SaDiste i uvodite sankcije Rusiji i propasce te ko muda kroz pocepane gace! A posle ce vam se satanisti smejati! Al i treba jer za bolje i niste!
Sreda 23.07.2014. 00:49
ma ti brodovi nemenjaju snagu vojnu vec bi bio samo ekonomski gubitak francuske a oni nislu izlapeli znaju od cega se zivi
Sreda 23.07.2014. 01:06
Sve ce se polako izbistriti kao zamucena voda,sada se vec moze vidjeti kome odgovara rat a kome mir,da nepotpaljuju Amerikanci i Englezi rat bi se vec zaustavio ali oni jedini profitiraju od toga ali nece jos dugo,nije nista cudno isti narod i nisu evropljani,otocani.Sankcije nisu nametnute u UN vec je to licni obracun,ovo sto ce EU zamrznuti imovinu u bankama je formalnost za javnost,blokirani racuni,nema placanja robe iz EU,nema izvoza,nema posla i sve u lancu.Moraju to da kazu da se rijese dosadnih amera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online