Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.07.2014.
08:35 >> 10:25h
Srna, Beta A

Lider prorusa: Mi nemamo "buk" (s kojim je oboren avion)

Lider proruskih snaga u Ukrajini Aleksander Borodaj izjavio je da njegovi borci ne poseduju raketni sistem "buk", za koji se veruje da je iskorišćen za obaranje malezijskog putničkog aviona u regionu Donjecka.

Nemamo raketni sistem kojim je oboren avion Malezije erlajns. Laž je da smo mi bili nemarni prema telima žrtava: Lider prorusa Aleksandar Borodaj
 

Borodaj, premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike, rekao je Bi-Bi-Siju da su dokazi koji pokazuju suprotno, uključujući fotografije tog raketnog sistema, lažni.

- Ne, nismo nabavili "buk". U tom području nije bilo "bukova", rekao je Borodaj i odbacio i optužbe da su se proruske snage nemarno odnosile prema telima žrtava.

I ovo:

* "Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

* Prorus: Srušili smo avion jer smo mislili da je ukrajinski

* Koriste stradale u malezijskom boingu za zaradu?!

Borodaj je rekao da su posmatrači iz OEBS-a rekli proruskim snagama da ostave tela na mestu pada aviona, da bi ih preuzeli stručnjaci.

"Čekali smo jedan dan. Čekali smo drugi dan. Treći dan. Dajte više! Nije se pojavio nijedan stručnjak. Bilo je apsurdno ostaviti tela na vrućini od 30 stepeni. Jednostavno, to je nehumano. To je scena iz horor filmova", rekao je Borodaj.

Portparol OEBS-a Mihael Bocijurkiv tvrdi da ova organizacije nije rekla proruskim snagama da ne pomeraju tela.

"Nije u skladu sa našim mandatom da govorimo ljudima šta da rade. Mi smo ovde da bismo vršili nadzor, da posmatramo i izveštavamo", rekao je on.

Rusija: SAD nisu dale dokaze o umešanosti pobunjenika

SAD nisu dale nikakve dokaze da su proruski separatisti umešani u obaranje malezijskog putničkog aviona pre nedelju dana na istoku Ukrajine, saopštilo je  Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ranije je rečeno da podaci SAD i fotografije iz satelita potvrđuju da je raketa ispaljena iz zone koju kontrolišu separatisti. Pitanje je: Gde su dokazi za to? Niz pitanja postavio sam i Ukrajincima, ali nisam dobio odgovore ni od njih, niti od drugih vlada", rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov za televiziju Rusija 24.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 08:52
americke lazi i obmane, obamine pa ime govori sve.
Četvrtak 24.07.2014. 08:52
што рече колега "ОБМАНА" пре неки дан - Александер Бородај се очигледно није консултовао са "стратегом" "дане12" па не зна шта прича ?
Četvrtak 24.07.2014. 12:01
Donetsk se oslobađa do vikenda- pakuju se koferaši teroristi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online