Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 12.08.2014.
13:21
Beta A

"Slika dečaka sa odsečenom glavom je uznemirujuća i groteskna"

Državni sekretar SAD Džon Keri u utorak je fotografiju na kojoj sedmogodišnji dečak, rođen u Sidneju, drži odsečenu glavu sirijskog vojnika ocenio "uznemirujućom" i "grotesknom".

Fotografija pokazuje zašto organizacija Islamska država predstavlja pretnju za svet: Džuli Bišop i Džon Keri
 

Obraćajući se posle bezbednosnog samita SAD i Australije u Sidneju, Keri je rekao da fotografija pokazuje zašto organizacija Islamska država predstavlja veliku pretnju za svet.

Jedan australijski list u ponedeljak je izvestio da je fotografija načinjena u gradu Raki na severu Sirije i da ju je na društvenu mrežu Tviter postavio Kalid Šaruf, borac Islamske države i otac dečaka koji se nalazi na fotografiji.

Keri je ocenio da je to jedna od najuznemirujućih i grotesknih fotografija ikada prikazanih, od koje se čoveku "prevrće stomak".

Dečak sa ljudskom glavom u rukama

Šaruf, kome je 33 godine, takođe je postavio i fotografiju na kojoj on pozira sa svojim sinovima u maskirnim uniformama, naoružan automatskom puškom i pištoljem, dok je u pozadini zastava Islamske države.

Slika koja je šokirala ceo svet

Australijska ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop opisala je fotografiju kao "istinski šokantnu".

"Sedmogodišnje dete uključeno je u ovaj varvarski prikaz ideologije, a oni su australijski državljani. Mi strahujemo da će se oni vratiti kući, u Australiju, kao očvrsli domaći teroristi, težiti da nastave svoj rad u Australiji, a to nije briga samo ove zemlje", rekla je ona.

Australijska ministarka dodala je da će "značajan broj" osuđenih terorista uskoro biti oslobođen iz indonežanskih zatvora i dodala da to budi strahove u toj zemlji da će oni ostati radikalni.

"To je zajedničko pitanje koje obuhvata Australiju, Indoneziju, Maleziju, Filipine, Evropu, Pakistan, Veliku Britaniju, Kanadu, postoje brojne zemlje širom planete koje prijavljuju slučajeve građana koji postaju ekstremistički borci na Bliskom istoku", dodala je ona.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.08.2014. 13:48
Зар они мисле да смо ми , муууууу,беееееееееееее. Претња за свет су једино САД које финансирају исламске екстремисре.
Utorak 12.08.2014. 16:16
Gospodine Keri, vi i vasa drzava ste inciatori svih tih stvari- kako ja mislim! Kad hocete na celom svetu policajce da igrate, i svugde vase interese da sirite, ond sa svim posledicama! Da vi znate, kako mi je smesno, kad kroz glavne gradove Evrope putujem, i vase konzulate i ambasade vidim. To je tako smesno, da je vec zalosno. Zasto se morate u tvrdjavama kriti? Zato sto vas - kako ja mislim- jedan veeeeeliki deo sveta bas nevoli. Jeli to nije zalosno, gospodine Keri?
Utorak 12.08.2014. 15:08
A zasto nema pravednika na ovakvim temama!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online