Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.08.2014.
20:43
Beta A

Anketa: Rusi se boje da kritikuju vlast

Skoro trećina građana Rusije se boji da u anketama iznese kritičko mišljenje u odnosu na vlast, rezultati su istraživanja nezavisnog Levada centra, koji zaključuje da je moguće da zato ankete o odnosu stanovništva prema vlasti mogu biti netačne.

Podeljena istraživanja javnog mnjenja: Vladimir Putin
 

Anketa sprovedena u avgustu ove godine pokazala je da 28 odsto građana smatra da ispitanici, koji u anonimnim anketama kritikuju vlast, mogu da očekuju da zbog toga snose posledice. Socilozi Levada centra ocenjujuda takvi podaci, moguće svedoče i o slobodi medija u Rusiji.

Većina stanovništva, 61 odsto, međutim, smatra da je "malo verovatno" nekakvo gonjenje zbog izražavanja mišljenja u anonimnim anketama. Levada centar navodi da 34 odsto anketiranih ili osećaju da ne mogu slobodno da izraze svoje mišljenje o politici rukovodstva države ili to mogu da čine u određenim slučajevima "ne svuda i s nekim ograničenjima".

Pročitajte još:

* Uprkos svemu Putin sve popularniji

* 90 odsto Nemaca podržava Putina

* Rekordna popularnost Vladimira Putina

Onih koji "uvek i svuda", mogu da izraze svoje mišljenje, prema anketi, ima 38 odsto, što je u odnosu na prošlu godinu više za pet odsto. S druge strane, isto toliko procenata anketiranih je lojalno sadašnjoj vlasti u Rusiji, a 37 odsto ljudi onih koji ne odobravaju politiku predsednika Vladimira Putina takođe su sposobni da "svugde i uvek" izraze svoje mišljenje.

Broj onih koji ne odobravaju delovanje vlasti i mogu da izraze svoju poziciju "uz neka ograničenja i ne svuda" viši je nego onih koji odobravaju, ali se uzdržavaju da o tome pričaju "svugde i uvek" - 39 odsto naspram 26 odsto. Prema zaključku Levada centra, oni koji se ne slažu s politikom vlasti, ređe otvoreno izražavaju svoju poziciju od onih koji se slažu.

Nedavno istraživanje prodržavnog centra VCIOM povodom podrške politike Putina u odnosu na Ukrajinu pokazalo je da je skoro dve trećine Rusa odobrilo postupke predsednika i izrazilo uverenje da njegova politika doprinosi mirnom rešenju sukoba.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.08.2014. 20:58
Sta reci,pogledajte wikipediju i znacete ko sve podrzava tu organizaciju.
Utorak 19.08.2014. 21:15
Gebelsova kopilad je jos uvijek aktivna.
Sreda 20.08.2014. 00:23
http://srbin.info/2014/08/17/jedna-ruska-poruka-nemackoj-vi-ste-robovi-koji-misle-da-je/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online