Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 03.09.2014.
10:45 >> 12:17h
Beta, Srna A

Kijev: Dogovorili smo se o prekidu vatre. Kremlj demantuje

Predsednici Ukrajine i Rusije, Petro Porošenko i Vladimir Putine su se dogovorili o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini, saopštilo je ukrajinsko Predsedništvo posle njihovog telefonskog razgovora. Međutim, portparol Kremlja kaže da Rusija ne može da odluči o primirju u Ukrajini zato što ona ne učestvuje u sukobu. Time je demantovao informacije Kijeva o dogovoru o trajnom primirju na istoku Ukrajine, prenose agencije.

Porošenko i Putin našli rešenje za ukrajinsku krizu?!
 

"Ukrajinski predsednik razgovarao je s ruskim o potpunom prekidu vatre (...) Dogovorili su se o prekidu vatre u Donbasu- rudarskoj oblasti koja obuhvata istočni Donjeck i Lugansk, zahvaćene žestokim borbama", navodi se u saopštenju.

Iz Kremlja stiže drugačije saopštenje:

- Predsednici Rusije i Ukrajine Vladimir "Putin i (Petro) Porošenko razgovarali su o koracima koji će doprineti prekidu vatre između pobunjenika i ukrajinskih sanga. Rusija ne može da pregovara o prekidu vatre zato što ne učestvuje u sukobu", rekao je  portparol Dmitrij Peskov i dodao da su predsednici utvrdili da "u velikoj meri dele poglede na način izlaska iz krize".

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej poslednjih dana je upozoravao na mogućnost "velikog rata" između Ukrajine i Rusije u kojem bi moglo da bude na "desetine hiljada mrtvih". 

Vođa proruskih snaga u Donbasu Vladimir Antjufejev rekao je da je povlačenje ukrajinskih snaga glavni uslov za mir u ovom području.

Antjufejev, koji obavlja funkciju zamenika premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike, rekao je Rojtersu telefonom da su informacije o razgovoru Ukrajine i Rusije o primirju "provokacija", zato što Rusija nije dio konflikta.

"Prekid vatre je uvek dobra stvar, ali naš glavni uslov i dalje stoji - da se ukrajinske trupe povuku sa naše teritorije. To je jedini razuman put", rekao je Antjufejev.
 

U borbama u istočnoj Ukrajini poginulo je skoro 2.600 ljudi.

Zbog sukoba u Ukrajini pola miliona ljudi napustilo domove

Američki predsednik Barak Obama doputovao je u Estoniji da bi pokazao solidarnost sa saveznicima u NATO koji strahuju da bi mogli biti sledeća meta Rusije.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.09.2014. 10:50
Ubijeni je preko 2600 CIVILA ! U nemilosrdnim nacistickim bombardovanjima gradova i naselja. Tako napisite, sa vojnicima na obe strane taj broj je daleko veci.
Sreda 03.09.2014. 11:03
Ako bi se postigao mir to bi bilo jako dobro,medjutim sumnjam u isktenost Kijevskih fasista koji sami ne odlucuju ni o tome koliko ce kupiti kancelariskog materijala.
Sreda 03.09.2014. 11:42
Vidi ruke u Porošenka! AAAAaaaaaaa hahahahahahahahahahaha......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online