Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 21.09.2014.
10:34
B92 A

Bivši pomoćnici kritikuju Obamu: Greši i kasni

Dva nekadašnja sekretara za odbranu u Obaminoj administraciji kritikuju njegovu poslednju strategiju u borbi protiv militanata Islamske države.

Radi na "kondiciji": Dva nekadašnja sekretara za odbranu kritikuju Obaminu poslednju strategiju u borbi protiv militanata Islamske države
 

Bivši sekretar odbrane Leon Paneta rekao je za vesti CBS-a u petak da je ta teroristička grupa "ojačala zato što su se SAD prebrzo povukle iz Iraka i zato što su čekale predugo da deluju u Siriji".

"Zaista sam bio mišljenja da je bilo veoma važno za nas da održimo prisustvo u Iraku“, rekao je Paneta u intervjuu za CBS, prenosi Vošington post.

Paneta je naglasio i da je ceo nacionalni bezbednosni tim pozvao američkog predsednika Baraka Obamu da pruži više podrške pobunjenicima koji se u Siriji bore protiv predsednika te zemlje Bašara al-Asada.

Kongres odobrio Obamin plan o borbi protiv Islamske države

"Ključno je bilo to kako možemo da razvijemo lidersku grupu među opozicijom, koja bi bila sposobna da preuzme kontrolu. Moj stav je bio da treba da utičemo na to, da bi trebalo da obezbedimo oružje i obuku, kako bi oni bili spremni da rade sa nama u naporima da se problem reši“, rekao je Paneta.

Prethodnik Leona Panete, bivši sekretar za odbranu Robert Gejts, takođe kritikuje strategiju predsednika Obame i tvrdi da vazdušni udari neće rešiti problem.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.09.2014. 10:58
А НАЈ ОПАСНИЈА ГРЕШКА ЧАЂАВОГ БАНАНА-МЕНА ЈЕ ИЗАЗИВАЊЕ МОЋНЕ РУСИЈЕ И ЊЕНЕ СИЛНЕ АРМИЈЕ ПОД КОМАНДОМ ГЕНИЈАЛНОГ В.В.ПУТИНА
Nedelja 21.09.2014. 11:04
Ovaj SMRAD od Panete, navodno kritikuje Obamu-bananu zbog kasnjenja u borbi protiv terorista, a onda potvrdjuje sav DRZAVNI TERORIZAM Amerike u odnosu na ostali svet, zalaganjem za pomoc "pobunjenicima", citaj TERORISTIMA, protiv predsednika suverene Sirije!!! Zapravo svi terorizmi u svetu su proizvod NACI-FASISTICKE Amerike!
Nedelja 21.09.2014. 12:40
A sto vi svugde morate da ratujete? Zasto vi otvarate i zatvarate ratove sirom sveta? Sta se vas tice ko je na vlasti u, recimo Siriji, i da li je tamo diktatura ili nije. Ostavite sve drzave sveta da same resavaju svoje probleme, ako ih imaju. Libijci su ziveli ko' bubreg u loju, a vi ste im unistili sve. Zasto? Lako je na slabijega udarati. Godinama ste optuzivali Kinu da je rezim diktatorski, da se krse ljudska prava...ali niste smeli da udarite na nju. Sada gledate da se sa istom tom Kinom sprijateljite, ali Kina vas je procitala. Zasto ne odlucite da gledate svoja posla, obzirom da vas niko nije napao niti vas ugrozava?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online