Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 27.09.2014.
09:27
O. Ikodinović - Vesti A

Ukrajinska utopija

Ukrajinske vlasti teško će ostvariti ono što je predsednik Petro Porošenko naveo u programu "Strategija 2020", koja bi trebalo da pripremi zemlju da podnese zahtev za članstvo u EU, kažu ruski eksperti. Ukrajina je potpisivanjem Sporazuma o pridruživanju napravila preliminarni korak za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, ali katastrofalno stanje ukrajinske ekonomije i odsustvo održivog mira na jugoistoku zemlje ne dozvoljavaju ekspertima da veruju u realnost realizacije takvih planova.

Olako data obećanja: Petro Porošenko
 

U ruskom Savetu Federacije obećanja Porošenka nazvali su utopijom. Vojni stručnjaci smatraju da su planovi o naoružanju ukrajinske armije dezinformacija kako bi se odvukla pažnja stanovništva od realnih problema i obezbedila podrška glasačkog tela Porošenku na predstojećim parlamentarnim izborima.

Zid od četiri milijarde

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk dao je znak za početak šestomesečne izgradnje "prave granice sa Rusijom, projekta Zid". Porošenko je ranije izjavio da će Kijev na granici sa Rusijom podići savremeni kompleks odbrambenih utvrđenja, a ta granica, nalik izraelskoj, koštaće četiri milijarde dolara i teško da će završena za pola godine.

Porošenko je na prvoj velikoj konferenciji za štampu od kako je postao predsednik obelodanio novi program sa preko 60 reformi. On je izrazio uverenje da mirovni sporazum sa proruskim snagama znači da je "najopasniji deo petomesečnog oružanog sukoba okončan".


- Ne sumnjam da će moj mirovni plan opstati - rekao je Porošenko.


Govoreći o posebnom statusu Donbasa, on je kazao da je (cela) Ukrajina već u procesu decentralizacije vlasti, a pri tom smatra da će naredne dve nedelje biti od ključnog značaja za mirovni proces.


Govoreći o odnosima sa Rusijom, Porošenko je kazao da priprema sledeći sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da bi on trebalo da se održi u roku od tri nedelje. Pomoćnik Vladimira Putina, Jurij Ušakov, juče je izjavio da sastanak dvojice lidera u Evropi nije isključen, da se ta tema razmatra, i da nema konkretnih rokova.
 

Gori aerodrom

Ukrajinski i ruski vojni zvaničnici sastali su se juče kako bi označili predloženu tampon zonu na istoku Ukrajine iz koje bi ukrajinske snage i proruski ustanici trebalo da povuku teško naoružanje. U Donjecku i oko njega i juče je bilo sukoba, a iznad međunarodnog aerodroma "Sergej Prokofjev" širio se crni dim.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 09:38
Ovde ko i u Srbiji, takmiče se u gluposti radi simpatija zapada !!
Subota 27.09.2014. 13:03
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk dao je znak za početak šestomesečne izgradnje "prave granice sa Rusijom, projekta Zid". Sacuvaj me Boze ovog Jacenjuka. Hoces da gradis zid, a jos nisi platio stare dugove za gas. Zima polako dolazi. Hoces li 4 milijarde dolara da das za izgradnju zida, a da ti se gradjani smrzavaju. Gde ti je tu logika, a Rusi bez para ne daju gas ni EU, a kamoli Ukraini. Nije mi jasno da gradjani Ukraine ne vide gde ih vodi ova Ukrofasisticka vlast pa da sami izadju na ulice i smene rukovodstvo koje ocigledno ne radi u interesu gradjana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online