Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 10.10.2014.
17:07
Srna A

Politika Rusa ruši prestiž SAD

Rusija je, odbivši da sledi američku politiku, za Vašington postala glavni napadač, a predsednik SAD Barak Obama više je zaokupljen pretnjama po hegemoniju SAD nego eventualnim napadima, izjavio je u petak ruski politikolog Sergej Mihajlov.

Rusija iznenadila SAD i Evropu: Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Barak Obama
 

"Evidentno je da nezavisnost koju Rusija ima u svojoj spoljnoj politici iznenađuje SAD i Evropu. Politika koju Moskva sledi, kada je reč o ukrajinskoj krizi, uprkos pritiscima sa Zapada, stvorila je takvu reakciju", izjavio je Mihajlov, direktor Centra za evroatlantska istraživanja pri Institutu za ruske strateške studije.

On je dodao da je Rusija do sada bila izložena svim vrstama pritisaka da bi Zapad očuvao sliku gospodara koji upravlja sudbinama, prenosi ''RIA Novosti". Sve ukazuje na to da Vašington još nije oprostio Moskvi što je sprečila bombardovanje Sirije pre godinu dana, smatra Mihajlov.

"To je, na neki način, osramotilo Belu kuću i pokazao da Rusija ima svoje mišljenje", zaključio je Mihajlov.

POVEZANE VESTI

Petak 10.10.2014. 17:18
Amerikanci zavide Evropljanima na prošlosti, Evropljani Amerikancima na sadašnjosti, a i jedni i drugi zavide Rusima na buducnosti. Samo Rusi ne zavide nikom, ni na prošlosti, ni na sadašnjosti, a ni na budućnosti.
Subota 11.10.2014. 19:26
Кинески изазов Америци Први пут у новијој историји нека земља уводи санкције америчким компанијама. Наиме, Кина је најавила да ће америчким фирмама које продају оружје Тајвану увести санкције, као и да ће у односима с Вашингтоном обуставити све планиране посете војних званичника. Тиме Кина и САД улазе у нову фазу отвореније конфронтације због америчке војне и политичке подршке Тајвану и чврстог кинеског става да је Тајван неотуђиви део Кине. Да ли се овај амерички потез могао очекивати, ако је кинески већ био сасвим „нормалан” и очекиван?
Petak 10.10.2014. 17:37
Mozda mnogima to jos nije vidljivo ali Rusija ce u najskorije vreme da izadje kao pobednik u celoj ovoj svetskoj ujdurmi i to kao moralni a i kao ekonomski vrlo jak cinilac. Evropi opet preti recesija i to u mnogo vecoj razmeri od one iz koje jos nije izasla a ovaj sukob sa Rusijom samo doprinosi ubrzavanju tempa priblizavanja takvom scenariju. Ako se procita sta Stefan File trazi recimo od nas da po svaku cenu pa i po cenu ekonomskog propadanja i totalnog kolapsa uvedemo sankcije Rusiji onda se vidi bezglava namera tezenju ka haosu i u celoj EU zarad prestiza SAD. Takvom politikom potonuce zajedno i EU i SAD a nazalost i mi sa njima koji trenutno ronimo boreci se za vazduh.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online