Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.10.2014.
12:26
Srna A

“Odnosi SAD i Rusije ozbiljno ugroženi“

Američke sankcije ozbiljno su oštetile rusko-američke odnose i obnova bilateralnih odnosa je nemoguća dok su na snazi jednostrane restrikcije, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

Unapređenje odnosa nemoguće dok su sankcije na snazi: Dmitrij Medvedev
 

Ruski premijer je u intervjuu za mrežu CNBS rekao da bilo kakvo resetovanje ili obnova odnosa dve zemlje ne dolazi u obzir.

"To je apsolutno nemoguće. Nismo mi predložili sankcije, već naši međunarodni partneri. Neka bog bude njihov sudija", rekao je Medvedev.

On je dodao da će Rusija prevazići ove sankcije.

"Ne sumnjam da će nakon izvesnog vremena ove sankcije oslabiti, više ih neće biti, ali ne možemo da ignorišemo činjenicu da su one nanele štetu našim odnosima", rekao je Medvedev, prenosi RIA "Novosti".

On je rekao da Rusija povlačenjem trupa sa granice sa Ukrajinom nije želela da "pošalje signal" Vašingtonu, nego je reč o domaćem pitanju, rekao je Medvedev.

Medvedev je dodao da je Ukrajina praktično bankrotirala, ali da Rusija želi da ta zemlja bude finansijskipouzdana i da gradi odnose sa njom.


Međunarodni konsenzus o "Islamskoj državi"

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da se Rusija nikad nije povukla iz protivterorističkih napora i uverena je da je u borbi protiv "Islamske države" potreban međunarodni konsenzus.

"Suština je u tome da se sve odluke o borbi protiv terorizma zasnivaju na međunarodnom konsenzusu, a ne na odluci jedne zemlje, čak i ako je ona cijenjena", rekao je Medvedev mreži CNBS.

Medvedev je istakao da su SAD otišle dalje od insistiranja na tome da se sirijski predsednik Bašar al Asad povuče i da sada pokušavaju da uspostave različite kontakte u okviru rukovodstva Sirije.

"Nikada se nismo povlačili iz aktivnosti protiv terorizma i imamo primere uspešne saradnje. Ipak, mandat za protivterorističke operacije mora se dobiti u skladu sa međunarodnim pravom, odnosno Poveljom UN, i na osnovu konsenzusa", rekao je on.

On je dodao da je uvek loše kada se takvi stvari rješavaju na osnovu odluka koje su donele pojedinačne vlade, čak i ako imaju dobre namere, podsetivši da se to dogodilo u više navrata u Iraku i Avganistanu, a sada u Siriji.

Medvedev je rekao da je centralna vlada Sirije jedini nosilac suvereniteta sirijskog naroda i to se uvek mora imati u vidu kada se razmatraju bilo kakve mere.

"Sirijci imaju višeslojno društvo koje čine ljudi različitih vera, uključujući Alavite, šiite, sunite, Druze i hrišćane. Svi oni treba da se dogovore. Ne govorim o terorističkim grupama, već o postizanju rešenja za sirijski problem generalno", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 13:06
Samo dalje na distanci od americke zlikovacke klike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online