Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 07.11.2014.
08:50
D. Lj. Joksić - Vesti A

"Pobijte izdajnike!"

Nakon ubistva krvoloka Lavdrima Muhadžerija, novi vođa albanskih džihadista u Islamskoj državi postao je kosovski imam Ridvan Haćifi, ili kako se još naziva Ridvan el Albani (24) iz Gnjilana, koji se duže vreme bori u Siriji.

Novi vođa: Ridvan Haćifi (u sredini)
 

Čim je stupio na novu dužnost on je pozvao džihadiste u Siriji i Iraku, ali i na Kosovu, Albaniji i Makedoniji da počnu ubijati "izdajice", odnosno sve one koji su učestvovali u oslobađanju malog Eriona Zene iz Sirije.


Osmogodišnji dečak, koga je sa Kosova u Siriju, bez znanja majke, odveo otac Arben Zena, nedavno je vraćen majci, a u njegovom pronalaženju i vraćanju na Kosovo učestvovale su kosovske i strane tajne službe.

Cepali pasoše

Lik novog komandanta albanskih džihadista u Islamskoj državi Ridvana Haćifija, ili Ridvana el Albanija makedonskoj javnosti poznat je po fotografiji gde zajedno sa ubijenim Lavdrimom Muhadžerijem cepa makedonski i kosovski pasoš.

Nakon vraćanja dečaka na Kosovo, oglasio se Albani naredbom da se ubiju svi koji su pomogli oslobađanju malog Eriona Zene.


Mediji na albanskom jeziku naglašavaju da je naredba bila izdata preko zatvorenih grupa na socijalnim mrežama, što je nova praksa komunikacije među džihadistima.

Time su potvrđena saznanja šefa britanske obaveštajne službe Roberta Henigana da internet služi teroristima, odnosno da su Fejsbuk i Tviter postale komandna i kontrolna mreža za teroriste i kriminalce.


Ridvan el Albani traži da se ubiju murdi, što je termin koji se upotrebljava za muslimane koji su napustili veru, a pre svega one koji su pomogli u vraćanju malog Eriona. Prvi na listi za odstrel našao se džihadist Fitim Ladrovci iz Drenice, koji se duži period nalazi na bojištu u Siriji. Albani sada traži njegovu glavu zato što veruje da je on direktno bio uključen u tajnu akciju vraćanja malog Eriona majci na Kosovo.

POVEZANE VESTI

Petak 07.11.2014. 09:01
Podrzavam!!!!! I dodajem....pobijte se medjusobno do zadnjega!!!!
Petak 07.11.2014. 09:40
za ovakve su Legija i njegova ekipa penicilin
Petak 07.11.2014. 13:45
Најбољи Шиптар је мртав Шиптар! То нису људи, то су дивље животиње. Вероватно имају неку грешку у ДНК, чим их је немогуће артикулисати. Ниво разума нижи него код Хомо Еректуса. Шиптари су дефинитивно нижи облик живота. Хвала Богу што сам Србин - прави Аријевац.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online