Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.11.2014.
16:57
Beta A

Da se žene nisu potukle u avionu oni bi i dalje muzli parlament

Neki od 460 poslanika Sejma, poljskog parlamenta, savladali su umeće nemogućeg - istovremeno se, bar prema podacima o korišćenju poslaničkih dnevnica i dodataka, nalaze na dva mesta, često hiljadama kilometara daleko, recimo u Londonu i Varšavi.

Glasali u Sejmu dok je blagajna isplaćivala troškove i dnevnice u Parizu
 

Posle nedavnog skandala sa trojicom poslanika opozicionih konzervativaca koji su izbačeni iz stranke, kada se slučajno saznalo da su na zasedanje Evropskog parlamenta leteli avionom za 200 evra a Sejm im je isplatio nekoliko hiljada evra, kao da su išli automobilom i noćili u hotelu, predsednik Sejma Radoslav Šikorski naredio je dubinsku kontrolu i Sejm je sada objavio pregled svih isplata za putovanja poslanika.

Jedan od te trojice poslanika, Marijuš Kaminjski, prema isplaćenim putnim troškovima za prevoz automobilom u visini od skoro 600 evra i dnevnicama od 21. do 28. juna, boravio je u Parizu na zasedanju Parlamentarne skupštine SE, ali istovremeno je učestvovao u svih 59 glasanja koja su se u tom periodu odvijala u Sejmu u Varšavi.

Njegov partijski kolega, Adam Hofman, takođe iz madridske trojke, prošle godine uzeo je novac za službeno putovanje u London za učešće u višednevnom radu odobora SE, ali se tih dana magično pojavio u studiju varšavskog radija RMF FM kao gost programa.

Iz pregleda koji je sada objavio Sejm vidi se da su putovanja poslanika u okviru međunarodne saradnje koštala poreskog obveznika u ovom sazivu, od 2011. godine, 2,1 miliona evra, a neki poslanici su od njih napravili koku koja nosi zlatna jaja.

Posle najnovije afere, za koju se ne bi ni znalo, da njihove supruge tokom leta u Madridu nisu pripite izazvale skandal, sukobile se sa stjuardesom, a kapetan niskobudžetne aviokompanije zapretio da će prinudno sleteti, što je objavio jedan poljski tabloid, Šikorski je najavio izmenu pravila i kraj poslaničkog turizma na račun poreskih obveznika.

Sejm se sprema da uvede limit za korišćenje automobila za prevoz, na maksimalnu udaljenost 1.300 kilometara, a razmatra se mogućnost da automobile poslanika opreme satelitskom navigacijom kako bi u svakom trenutku znali gde se nalazi poslanik. Takođe, ubuduće će ako žele novac za gorivo, poslanici morati da predaju račun sa benzinske pumpe, što do sada nisu činili.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.11.2014. 17:49
Sve sitne ribe ti poslanici u Poljskoj kod nas onako domacinski ljudi kupuju firme i skupe lokale.Nece nas politicar da se bruka tamo zbog neke avionske karte.Ceda Jovanovic nije presao ni cenzuz a ima kolonu vozila kao da je Rokefeler.Cume intektualac iz Surcina moze sve njih staviti u djep kada bi Poljski lopovi videli kako to rade nasi domaci krojaci sudbine pali bi u nesvest.
Četvrtak 13.11.2014. 17:38
EU robske "vrednosti" i "borba protiv korupcije" na delu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online