Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 17.11.2014.
09:03
Blic A

Šta je Merkelova zapretila Putinu?

"Ako Rusija hitno ne promeni stav prema Ukrajini, suočiće se s još oštrijim sankcijama", najavila je Angela Merkel.

Merkelova i Putin: Odnos dvoje lidera pred novim ponorom

Sastanak sa Vladimirom Putinom u okviru samita G20, kome je prisustvovao i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, potvrdio je pretpostavku Angele Merkel da Rusija ne planira da odustane od kršenja više tačaka primirja iz Minska. Lideri su razgovarali u subotu nakon večere.

Koala diplomatija

Kao domaćin samita G20, Brizbejn je svima, od predsednika SAD Baraka Obame do prve kineske dame Peng Lijuan, pružio priliku da maze koale i fotografišu se sa njima. Kampanja je nazvana "koala diplomatija“.

- Fokusirajući se na situaciju na istoku Ukrajine, Putin je detaljno objasnio ruski pristup celoj problematici - rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.


Putinova objašnjenja očigledno nisu zadovoljila Merkelovu, a mediji njihov odnos ocenjuju kao "najlošiji u proteklih nekoliko godina“.

"Kancelarka više nema strpljenja za Putina i njeni naredni koraci su nepredvidivi. Dugogodišnji odnosi Angele Merkel i ruskog predsednika stoje pred novim ponorom“, navodi nemački Špigl.

Prema pisanjima tog lista, kancelarka je "oduvek imala razumevanja za Putina“, a kap koja je prelila čašu navodno je bila informacija da je Rusija uoči samita poslala ratne brodove u Australiju. Međutim, kada su je novinari upitali da prokomentariše ovaj potez, Merkelova je odgovorila:

- Brodovi nisu glavni problem. Važno je ono što će se dogoditi sa Ukrajinom. Nažalost, ne vidim izglede za promene koje su neophodne.

Ona je dodala da bi novi set sankcija mogao da bude uveden veoma brzo, budući da dosadašnji rezultati "nisu zadovoljavajući“.

- U planu je proširenje spiska pojedinaca koje će pogoditi kaznene mere - rekla je Angela Merkel u Brizbejnu.

Putin je na sastanku još jednom porekao da Moskva pruža podršku pobunjenicima u Donbasu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.11.2014. 09:10
VREME JE DA PUTIN ZA POČETAK ZAVRNE VENTILE ZA GAS PREMA NEMAČKOJ KAO I DA OBUSTAVI UVOZ VOZILA IZ NEMAČKE NA 6 MESECI . TO BI BIO ODGOVOR VEŠTICI IZ BONA .
Ponedeljak 17.11.2014. 09:12
Pise Spigl....inace cionisticko NATO-vsko glasilo..... Kap koja je prelila casu su brodovi Rusije u medjunarodnim vodama.....zamisli molim te Ovi ili su vodjeni kao bud...le za jaram pa daju vetar u ledja Rusima posto ih i najveci gl...ak koji nije zadojen mrznjom radi ovakovog pisanja bas podrzava....ili su izgubili kontakt sa stvarnoscu pa dobivaju naloge za pisanje kao marsovci koji ne znau sta se desava na zemlji.
Ponedeljak 17.11.2014. 09:36
Merkelova zapretila Putinu....!!! Mislim da je došlo vrijeme da Putin ozbiljno zapreti ovoj seljanci da će ruski jezik biti ubrzo ofisijelan u čitavoj Njemačkoj, ne kao ranije, samo u istočnoj !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online