Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 04.12.2014.
03:55
N. Popović - Vesti A

Sahranjena žrtva ubice iz Sandžaka

Više od 3.000 ljudi juče se, u džamiji u Vehtersbahu, u nemačkoj pokrajini Hesen, među kojima je bio i predsednik vlade pokrajine Hesen Folker Bufije (CDU), te gradonačelnik Ofenbaha Horst Šnajder (SPD), oprostilo od Tuldže Albajrak (23), studentkinje koja se od 15. novembra nalazila u komi nakon što ju je na parkingu ispred Mekdonaldsa u Ofenbahu kod Frankfurta napao državljanin Srbije Sanel M. (18), rodom iz Sjenice.

Poslednji oproštaj: Kovčeg sa telom devojke
 

Napadač se nalazi u zatvoru za maloletnike u Vizbadenu i prema pisanju nemačkih medija zasad se, po savetu advokata, brani ćutanjem. Jedino je priznao da je ošamario Tuldže i da nije nameravao da je ubije.

Svedočile i devojčice

Danima već traje potraga za dve devojčice u čiju je zaštitu stala Tuldže, a koje je policija označila kao "ključne svedoke". Pošto potraga nije dala rezultat, oglasio se otac mlade Turkinje i putem medija apelovao da se devojčice jave i daju iskaz jer to je najmanje što mogu da učine za devojku koja je za njih položila svoj život. To je urodilo plodom, pa su se one pojavile u policiji u Ofenbahu, ali detalji o njihovom iskazu za sada nisu poznati javnosti.

Prema dostupnim informacijama, na konačne rezultate obdukcije čekaće se još desetak dana, a tek na osnovu tih rezultata tužilaštvo će proceniti da li će protiv mladog Sandžaklije podići optužnicu za ubistvo ili za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom. Ukoliko se desi ono prvo, Sanel M. bi mogao da dobije i 15 godina robije, što je maksimalna kazna za mlađeg punoletnika, a toj kategoriji pripada i Sanel.


Kako su "Vesti" već pisale, mlada Turkinja pokazala je građansku hrabrost tako što je zaštitila dve devojčice, starosti 13 i 15 godina, koje su maltretirali Sanel i dvojica njegovih prijatelja, takođe rodom iz Sjenice. Nasilnici su izbačeni iz restorana, a svedoci su čuli Sanela kako je mladoj Turkinji zapretio:

"Videćemo se napolju"! I zaista, kada je studentkinja izašla iz Mekdonaldsa, Sanel ju je napao i udario po licu. Devojka je pala na pločnik i ostala bez svesti, a snimak napravljen kamerama za video-nadzor pokazuje da je jedan od Sanelovih prijatelja pokušao da spreči Sanela, ali u tome nije uspeo.


Nekoliko dana posle napada Tuldže Albajrak je doživela moždanu smrt, a aparati u Sana klinici u Ofenbahu, koji su devojku održavali u životu, po izričitoj želji njenih roditelja isključeni su prošlog petka, tačno na njen 23. rođendan. U Nemačkoj je pokrenuta inicijativa da se Tuldže posthumno odlikuje državnim ordenom za ispoljenu građansku hrabrost, a peticiju na internetu je već potpisalo skoro 200.000 ljudi.
 

Srbi nevini, a prozvani

Srbi u Nemačkoj ogorčeni su na izveštavanje većine nemačkih medija koji su Sanela M. listom proglasili Srbinom, a tim povodom se oglasio i Volfram Vajmer, komentator TV kuće NTV.


- Nakon što su sa Fejsbuka u medije procureli fotografija i identitet Sanela M, na internetu se razbuktao "kulturološki rat". Srbi u Nemačkoj izražavali su ogorčenje što je Sanel M. nazvan Srbinom, mada je reč u muslimanu koji se u tom delu Srbije inače izjašnjavaju kao Bošnjaci. Tako je kroz izveštavanje ovdašnjih medija o zločinu koji je "počinio Srbin" čitav narod prozvan u vrlo negativnom kontekstu - zaključuje Vajmer.

Četvrtak 04.12.2014. 07:41
Ako je Sandžak srpski, onda je on gradjanin Srbije. Da su njegovi preci bili Turci - otišli bi u Tursku 1912. ili koje godine pre/posle. Prema tome, on je Srbin muslimanske veroispovesti. Pošto ni mladi Srbi pravoslavne vere nisu ništa bolji ili lošiji u kurčenju i nekultri, to mu dodje na isto: nema veze koje je vere u kog Boga. Svi su oni fejsbukovske vere: govnari bez kulture i obrazovanja. Sta su oni sa Ade Huje bolji od Sanela? Ili oni koji su u Nišu nasmrt izboli onog dečka prošle zime i ovog dečka ove jeseni, takodje u Nišu? Kakav narod - takva vlast. Kakva vlast - takav obrazovni sistem. Kakav obrazovni sistem - takav narod. `ajd sad ispocetka: Kakav narod - takva vlast. Kakva vl
Četvrtak 04.12.2014. 07:12
Poturice.
Četvrtak 04.12.2014. 09:36
žalosno ,ali turčin ubio turkinju. Musliman ubio muslimanku. Šta kažu turci za to ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online