Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 17.01.2015.
20:57
Beta A

Žestoki napadi: Ofanziva prorusa na aerodrom u Donjecku

Proruski aktivisti pojačali su ofanzivu započetu u četvrtak na aerodrom Donjeck na istoku Ukrajine, a ukrajinska vojska za sada uspeva da kontroliše stanje.

Beta/AP/M. C.
Žestoki sukobi u Donjecku: Gust dim iznad aerodroma "Sergej Prokofjev"
 

Aerodrom "Sergej Prokofjev" u ruševinama je posle osam meseci sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista, ali je i dalje važno strateško mesto, navodi agencija Frans pres.

U subotu popodne je, posle nekoliko sati zatišja, ponovo počelo jako bombardovanje aerodroma, a ukrajinski vojnici rekli su da napadi nikada pre nisu bili toliko intenzivni.

"Pokušavamo da izdržimo i da odgovorimo. Ne znamo kako će se dalje razvijati", rekao je jedan od vojnika.

Novinar Frans presa je čuo razgovor preko radio-veze u kojem je neko rekao da ima 15 ranjenika, a nekoliko sati ranije portparol ukrajinske vojske Andrej Lisjenko rekao je da je situacija "napeta, ali pod kontrolom".

Prorusi za sada pod kontrolom drže samo stari terminal na aerodromu.

POVEZANE VESTI

Subota 17.01.2015. 21:47
III svetski rat je poceo napadom na Jugoslaviju, ali se taj rat vodi korak po korak sto zbunjuje mnoge u svetu koji ne mogu da prepoznaju da je u pitanu svetski rat koji je zapocela Amerika i VB. Rusija je bila tada na kolenima i nije prihvatila taj izazov napadom na Jugoslaviju. Putin uspesno sprecava da ovaj svetski rat postane 'javan', to ko misli da Rusi ne znaju o cemu se radi grdno se varaju. Licno smatram da je Zapad porazen iznutra i potpuno urusen finansijski i da ce njegov pad biti isto tako brz, neocekivan i silan kao sto je to bio slucaj sa SSSR-om. Uskoro ce poceti veliki problemi na zapadnim finansijskim berzama sa katastrofalnim posledicama po njihove drzave i ekonomije. To bi moglo konacno dotuci njihove jastrebove i imperijalste jer ce postati jasno da para za imperijalsiticke avanture vise nece biti.
Nedelja 18.01.2015. 10:08
Ukrajinska vojska je osetno ojacala , to je cinjenica !. Polako ali sigurno priprema vojsku i to se moze razumeti samo kao nova snaga Ukrajine . Sef ukrajinske drzave gospodin Porosenko potpisao je ukaz o 3 mobilizacije koje ce se realizovati do polovine 2015 godine . Prva mobilizacija bice obavljena vec 20.01.2015 i planirano je da se 50 hiljada ljudi "stavi pod oruzije" (pored oficira i podoficira bice pozvani i tenkisti,artiljerci,pesadinci...) . Bogme Lavrov je ostro reagovao i kritikovao odluke gospodina Porosenka ??? Osnovni zakljucak je da su SAD i Nato najveca pretnja Rusiji (u pitanju je opstanak Rusije- to je priznao i sam Putin ). Plasi se Putin najmocnije drzave i vojne alijanse na svetu koje je ugrozavaju prisustvom u samom komsiluku i koje postavljaju raketni stit u istocnoj Evropi i militarizuju kosmos !!! Sada Putin trazi ravnopravan dijalog sa EU i Nato-om ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online