Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 16.02.2015.
18:07
Srna A

"NATO ne želi sukob sa Moskvom"

Sporazumi iz Minska su korak ka trajnom rešenju konflikta u Ukrajini i očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta u ovoj državi, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu ruskom dnevniku "Komersant".

Fonet/AP
Alijansa ne traži konfrotacije sa Rusijom: Jens Stotenberg

Stoltenberg je rekao da je najznačajnije da ovaj sporazum u potpunosti bude primenjen.
 

- Sećamo se da raniji sporazumi iz Minska nisu poštovani, zato su potrebni mehanizmi za praćenje i obezbeđivanje kontrole prekida vatre. OEBS igra ključnu ulogu u ovom procesu, jer ova organizacija ima sredstva i potrebno poverenje, što je veoma važno - izjavio je generalni sekretar Alijanse.

Stoltenberg je na pitanje da li su članice NATO-a spremne da daju Ukrajini vojnu pomoć odgovorio da je Ukrajina nezavisna, suverena država i da ima legitimno izabranu vlast koja odlučuje o traženju pomoći.

- NATO će pružiti praktičnu pomoć u sprovođenju vojne reforme. Alijansa ne poseduje sopstveno naoružanje, tako da pitanje snabdevanja oružjem nije na dnevnom redu. Države članice donose individualno odluku o naoružavanju ili nenaoružavanju Ukrajine - rekao je Stoltenberg.

Na pitanje da li je Rusija partner ili neprijetelj za NATO, Stoltenberg je rekao da Alijansa ne traži konfrontacije sa Rusijom, prenosi portal "Sputnjik".

- Moje iskustvo kao premijera Norveške pokazuje da smo decenijama nakon hladnog rata razvijali veoma konstruktivne odnose sa Rusijom. Otvaranje granica, razvoj trgovine, politički kontakti te praktična saradnja, sve to je doprinelo prosperitetu i ekonomskom razvoju država članica NATO i Rusije - rekao je Stoltenberg.

On je dodao da se i dalje teži takvim odnosima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.02.2015. 18:27
Kaze lazljivi natoovac, da je "legitimno izabrana vlast"!? Pa, nismo valda svi ludi i zaboravni da se ne sjecamo kako je ta vlast na Majdanu postala"legitimna". Nego, vaznije od svega je to sto smrdljivi nato ne moze nista da ucini, pa cak ni otvoreno da preti. Toj bandi se stvarno nazire KRAJ!!!..................Putine care, ne popustaj nego spasavaj narode Evrope od fasiz*ma. Davaj, davaj, rabotaj sve do Londona!!!
Ponedeljak 16.02.2015. 18:37
Ни Хитлер није желео сукоб са СССР . Браћо Руси неверујте им ништа и никада им не окрећите леђа.
Ponedeljak 16.02.2015. 18:25
Au ! Necete vi prestati dok god ne sjednete za pregovaracki sto , aliii , ovaj put vam se nece ta zelja ispuniti jer Putin nije slabic aa Evropa nek se ebe .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online