Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.03.2015.
19:35
dnevnik. hr A

Otkrivena tajna: Zašto su žrtve mirne prilikom pogubljenja džihadista?

Bivši pripadnik Islamske države, sa kojim je u Turskoj razgovarao Skaj Njuz, tvrdi kako je bio prisutan kada je Džihadista Džon ubio japanskog taoca, novinara Kenjia Gota. On je jedni svedok koji je do sada priznao da je uživo video brutalnog krvnika kako ubija.

Reuters
Džihadista Džon zadužen za ubijanje talaca sa Zapada

Bivši prevodilac, koga su su nazvali Saleh, rekao je da se iza maske Džihadi Džona zaiista krije Mohammed Emvazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje taoca koji dolaze sa Zapada.
 

- Video sam kako ubija Kenjia Gota, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su telo prenele u auto. Nakon toga, Džon je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao - brže, brže, završimo s tim - ispričao je Saleh.

On navodi da Džihadista Džon uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija zapadnjake.

- Možda zato jer ih ubija nožem. On je ubica koga svi poštuju. Sirijske zarobljenike može da ubija bilo ko, ali strance samo - Džon.

Saleh tvrdi da su taoce, pre nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimcima smaknuća.

- Rekli bi im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da njihove vlade prestanu da napadaju ISIL. - rekao je Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uverava kako će sve biti dobro.

On je na kraju pobegao od Islamske države u Siriju.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.03.2015. 20:52
u 14/15 veku su svi ovo radili,i bilo "normalno",ali danas to raditi,dokaz je da su muslimani ostali u 14/15 veku.Za njih tipicno ratovanje je otsecanje glave,jer vas religija tako uci.Probali su muslimani i u Indiji da ubbijaju,ali naisli na jos ludji od njih,za 40 ubbijenih uzvrati im se sa 2000 ubbijenih i 20 000 proteranih musliana.Nego nasli ste hriscane budale koji veruju u demokratiju i primaju u Evropu sve vas,da bi na kraju bilo ono "hrani psa da te ujeda". Ali nije mi zao za zapadne imperijalisticke drzave,ako su oni eksploatirali po muslimanskim zemljama,treba i da im se vraca,da im kuca bude puna muslimana.A koga smo mi napali? da li smo otisli dalje od hriscanskog Balkana da napadamo i ubijamo neku muslimansku zemju,ili su oni (turci) dosli kod nas. Napravljena je jedna velika greska kad su se turci povlacili,tebalo je sve do jednog ! muslimana proterati sa Balkana.Kad se radi neki posao,ili ga obavis kako treba ili bolje ne pocinji,eto to je nasa greska koja nas je skupo kostala.Danas ne bi imali "sugradjane" koji masu dzihadiskim zastavama,marsiraju u zelenim uniformama,i jos se hvale da se oni "mnoze" (kao sto je ovde jedan shiptar napisao),ponosan sto oni umeju da se mnoze.Zivotinjski zar ne?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online