Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.03.2015.
05:43
O. Ikodinović - Vesti A

Misterija još nije rešena

Nastavljaju se pokušaji izvrtanja činjenica o tragediji malezijskog boinga koji se srušio pored Donjecka, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov komentarišući informaciju britanske agencije Rojters da je raketa koja je oborila putnički avion, lansirana s teritorije koja je u tom času bila pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Reuters/M.Z.
Rusi ljuti, a Holandija demantuje da je avion oborila raketa Buk

- Nedopustivo je da neko ima monopol na istinu dok se istraga ne završi. Nažalost, pokušaji da se izvrnu činjenice, da se nameću neke verzije događaja, nastavljaju se s otkrivenom beskrupuloznošću. Neko je, može biti, u zabludi i iz drugih motiva - rekao je Lavrov, ističući da Moskva sa velikom pažnjom prati sve ono "što baca svetlost na uzroke i odgovornosti za ovu katastrofu".

Tragedija

U udesu malezijskog aviona, u julu prošle godine, poginulo je svih 298 putnika i članova posade.

Ruski ministar je pozvao na objektivno, nepristrasno i profesionalno istraživanje svih činjenica i verzija, bez izuzetka.

Pre nekoliko dana, Rojters je objavio "ekskluzivni" materijal u kome četiri žitelja sela Krasni oktobar tvrde da su videli raketu koja je oborila malezijski avion i da je ona navodno lansirana sa teritorije koja je pod kontrolom ustanika.

List "Moskovski komsomolac" navodi da je jedan od svedoka pred snimanje rekao da je raketa lansirana s pozicija ukrajinskih vojnika, ali je svoj iskaz promenio kad su uključene kamere. Po rečima novinara Rojtersa, tada je optužio ustanike. Takvu protivrečnost očevidac je objasnio "strahom za svoj život".

U međuvremenu, na celu priču su se nadovezali i holandski mediji, koji tvrde da su ekspertske analize pokazale da metalni fragment s mesta udesa malezijskog aviona MH-17 odgovara raketi iz sistema Buk. Prema britanskoj agenciji, to potkrepljuje teoriju da su avion oborile proruske snage na istoku Ukrajine.

Analiza delova oružja i rakete je pokazala i da se na njima nalaze i ruski ćirilični znakovi, preneo je holandski RTL njuz.

Međutim, Holandska agencija za bezbednost (DSB), koja istražuje uzrok nesreće, demantovala je izveštaje da je malezijsku letelicu oborila raketa iz sistema Buk.

Istraga o uzroku nesreće je u toku i usmerena je na mnogo više izvora, a ne samo na taj šrapnel - navela je holandska agencija.

Dodatni materijal za istragu je dobrodošao, ali je neophodno da se nesporno dokaže da postoji veza između materijala i oborenog aviona, istaknuto je u saopštenju koje prenosi Raša tudej.

POVEZANE VESTI

Subota 21.03.2015. 05:59
Dok se ne prosinja raketa Jaka pravo u fasington, nema vajde za mir na ovom svetu.................Amerika strasno naccisticko-fassisticka ubbica covecanstva..........Goooooooooorite na jakoj vatri nuklearnih raketa Bullava-toplj-m-iskander-yars i druga ekipa...........Zajednickim snagama........Udri glibavog jenkija +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online