Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 25.03.2015.
18:11
Srna A

SAD priprema "obojenu" revoluciju protiv Rusije

Postoji velika opasnost da će SAD upotrebiti iskustva "obojenih revolucija" protiv Rusije, saopštio je Savet bezbednosti Rusije u analizi nove američke bezbednosne strategije.

Reuters
Mogućnost da amerika primeni metod "obojene" revolucije protiv Rusije velika

- Vašington će primeniti unapređene tehnologije "obojenih revolucija" u cilju obaranja političkih režima, a mogućnost primene protiv Rusije je prilično velika - navodi se u analizi, koja je objavljena na veb sajtu Saveta.
 

Stručnjaci Saveta rekli su da se američka strategija bazira na principu američke ekskluzivnosti i stava da ima pravo da preduzima jednostrane akcije širom sveta u cilju ostvarivanja svojih interesa, prenosi TASS.

Osim toga, Savet smatra da će značajni napori SAD i njihovih saveznika biti usmereni na formiranje antiruskog političkog pravca u državama sa kojima Rusija ima partnerske odnose, kao i na smanjenje ruskog uticaja na postsovetskom prostoru.

U analizi se navodi da SAD nastoje da zadrže dominaciju u svetu, povećaju borbene mogućnosti NATO, te pojačaju vojno prisustvo SAD u azijsko-pacifičkom  regionu.

- Vojna sila i dalje će biti osnovno sredstvo za osiguranje nacionalne bezbjednosti i interesa SAD - navodi se u analizi.

Savjet bezbjednosti vjeruje da SAD planiraju da nastave svoju politiku izolacije Rusije u dugoročnom smislu, uključujući dalje ograničavanje izvoza nafte i gasa.

 - Gledano dugoročno, SAD u saradnji sa svojim saveznicima, nastaviće sa političkom i ekonomskom izolacijom Rusije, uključujući ograničenja izvoza energenata i istiskivanja ruske vojne industrije sa svih tržišta, u isto vrijeme otežavajući rusku proizvodnju robe visoke tehnologije - navodi se u analizi.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.03.2015. 18:56
Oni nisu svjesni da će obojena revolucija stići kod njih sama od sebe i ima da se izrokaju međusobno !
Sreda 25.03.2015. 19:12
Нација може да преживи будалу, па и оне амбициозне. Али, издају изнутра – никако. Непријатељ пред вратима, мање је страшан – јер је познат и, он носи своју заставу отворену. Док се из*дајник креће слободно, међу онима унутар градских капија, његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се чак и у кулоарима владе. Такав из*дајник нам се не појављује као из*дајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцима сваког човека. Из*дајник разара душу нације; подривајући темеље града; он шири заразу у телу политике, све док она његовој болести не подлегне. Мање се требало да се плашимо убица – из*дајник је куга! Марко Тулије Цицерон
Sreda 25.03.2015. 19:48
Verovatno ste primetili da americka sekta, napada preko Bajdena, zatim Kerija, zatim preko drzavnog sekretara Viktorije Nuland,preko komandanta alianse Filipa Bridlava i drugih stuktura ali im ocito ne ide od ruke. Svi ce se izredjati, na kraju maraju odustati i naci novo zariste. Verovatno ce se preseliti na Iran ili S.Koreju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online