Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
184
Subota 06.06.2015.
10:36
sputniknews.com A

"Ukrajinska kriza rezultat neprofesionalnih akcija Zapada"

"Ova kriza je namerno stvorena i rezultat je nestručnih radnji naših partnera" rekao je Putin u intervjuu za list "Korijere dela sera", uoči posete Italiji, dodajući da je situacija u toj zemlji za Rusiju "apsolutno neprihvatljiva".

Reuters
Rusija nije tražila krizu: Vladimir Putin

Zapad optužuje Rusiju da se meša u unutrašnje stvari Ukrajine i da podržava ustanike Donjeckog i Liganskog regiona, gde je Kijev pokrenuo vojne operacije u aprilu prošle godine. Sjedinjene Američke Države i Evropska unija su takođe kritikovale Moskvu zbog ujedinjenja sa Krimom, u martu 2014. godine.

Rusija je u više navrata demantovala ove navode, ukazujući na činjenicu da je 96 odsto građana Krima na referendumu izglasalo ponovno pripajanje Rusiji.

 - Želeo bih da još jednom da naglasim - ovo nije naš izbor, nismo mi to tražili. Jednostavno smo prinuđeni da odgovorimo na ono što se dešava - rekao je Putin.

Rusija se suočava sa nizom sankcija uvedenih od strane Zapada, a kao odgovor na te mere, Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza hrane iz zemalja koje su joj uvele sankcije.

Ukrajinski kriza je počela prošle godine kada su proevropske snage, uključujući i radikalne nacionaliste, uz podršku zapadnih sila, zbacile ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, nakon što je odbio da potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Ruski predsednik je naglasio i da je nemoguće da se na istoku Ukrajine ponovi "krimski scenario", s obzirom da su građani Krima na referendumu izglasali pripajanje RF, dok se stanovnici regiona Donjecka i Luganska bore za nezavisnost.

- Krimski scenario ne odražava stav Rusije, već stav naroda koji tamo živi - rekao je Putin.

- Sve naše akcije… imale su za cilj, ne cepanje ovog dela ukrajinske teritorije, već da pruže priliku ljudima koji tamo žive da izraze svoje mišljenje o tome kako žele da žive - naglasio je ruski predsednik.

Ruski predsednik je podsetio i da, za razliku od građana Krima, stanovnici Donjecka i Luganska traže suverenitet, jer su odbili da priznaju novu vladu u Kijevu.

- Ako žele da te teritorije ostanu u sastavu Ukrajine, onda tim ljudima tamo treba dokazati da će njihovi životi biti bolji, udobniji i sigurniji u jedinstvenoj državi, kao i da će njihovoj deci moći da pruže bolju budućnost -istako je Putin.

Međutim, prema njegovim rečima, građane Luganska i Donjecka u bolji život u jedinstvenoj Ukrajini je nemoguće ubediti pomoću oružja.

- Ovakve stvari se mogu rešiti samo mirnim putem - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Subota 06.06.2015. 11:08
Neprihvatljivo je stanje koje su bolesni kolonijalisti uspostavili, posle 10 godina sankcija se osudise da bombarduju Srbiju, da joj otmu Svetu Metohiju, da nam postave Kolarabatorsku kvazi-vlast, koja iskljucivo radi od 5 oktobra do danas protiv Srba....protiv Nase Volje da vratimo Srbski Balkan pod Svoje.....Nama i celom Slobodoljubljivom Svetu trebaju Vodje ko Vladimir Putin....Ako hoce Russi da uzvrate zlocinackim krvopijama sa okupiranog zapada udarac, postavite nuklearnu bazu u Sabac !
Subota 06.06.2015. 11:13
Postavite S-400 oko Beograda...Posaljite Specnaz da se rese turskog-mila...Tenkove na arbaniju da nestadne siftariju....Ko se mesa nek dobije atomsku pecurku u sred berlina....zlocinacki vrazeni vatikan nek gori od Iskandera...london nek pogodi Hidrogenska Bomba....Paris nek se krcka uz otrovni miris....A fasington nek se topi od toplja i jarsa....Da im iskaraju kurrvinsku kaubojsku smrdljivu matter...
Subota 06.06.2015. 14:29
Kako si ti fin Putine:ne neprofesionalnih već bandditskih akcija zapada koji sve više i više navllači ludjjačku košulju na sebe,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online