Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 11.06.2015.
16:50
Tanjug A

Prerane predizborne muke Džeba Buša

Američki predsednički kandidat iz redova Republikanske stranke Džeb Buš beleži negativne poene i pre početka predizborne kampanje, počev od neadekvatne lokacije za sastanke i neočekivanog angažovanja novih savetnika, do ocena u republikanskom taboru da su mu planovi previše optimistični.

Reuters
Džeb Buš: Drži glasačima predavanja

"Vašington post" piše da su strateške greške koje je Buš, sin i brat dva bivša predsednika SAD i nekadašnji guverner Floride, pravio u proteklih šest meseci, pogoršane unutrašnjim razdorom u njegovom timu, što je kulminiralo promenama u sastavu osoblja nekoliko dana pred početak zvanične predizborne kampanje u ponedeljak.

Pokazalo se, navodi američki list, da je prvobitna pretpostavka Bušove kandidature prema kojoj će hrabar i žustar početak uplašiti potencijalne rivale i pomoći mu da savlada teret prezimena, zapravo pogrešno navođena.

U ovonedeljnim intervjuima, desetine Bušovih podržavalaca i obaveštenih republikanaca su priznale da će on teško moći da ispuni prenaduvana očekivanja i prikupiti 100 miliona dolara u prvoj polovini godine.

List primećuje i da Bušovi razgovori sa glasačima ponekad više podsećaju na srednjoškolska predavanja nego na razoružavajuće privlačenje glasača, te mu je reputacija u anketama opala sa ranga mogućeg predvodnika na poziciju jednog od pregršt kandidata koji streme ka vrhu sve popunjenije liste.

U jednoj od neočekivanih odluka, Buš se okružio 650-članom mrežom pomoćnika koji su za njega radili dok je bio guverner, a angažovao je i 21 veterana iz administracije svog brata i oca da ga savetuju o spoljnoj politici, što je izazvalo nezadovoljstvo i razdor među njegovim starijim saradnicima.

Pogrešan potez bio je i izbor neobične lokacije za redovne sastanke osoblja Bušovog tima - reč je o hotelu unutar terminala na aerodromu u Dalasu, koji donatori i republikanci smatraju neprikladnim za kampanju čija je baza trebalo da bude na Floridi.

Buš se, takođe, "spotakao" o svoje obećanje da neće skrenuti udesno kako bi došao do nominacije već da će se zadržati na sredini u pogledu imigracije i obrazovanja, ali se ispostavilo da je pri tome više u raskoraku sa baznim stavovima stranke nego što je mudro pragmatičan.

Nespretne greške koje je Džeb Buš pravio u proteklih šest meseci srozale su imidž ovog republikanca, koji je želeo da se predstavi kao jedini iz redove te partije koji je spreman za predsedničku dužnost, zaključuje "Vašington post".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.06.2015. 17:13
:-))) Јасно ми је да је функција председника америке питчкин дим и да је сваки потус кловн и најобичнији представник за штампу али би било по мало комично да им се запати лик са именом Џеб... Ал ајде, после клемпавог из Кеније може и амерички ред нек...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online