Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.06.2015.
08:33
I. Kozarski - Vesti A

Ubili žene i silovali muškarca

Komandir i sedam boraca jedinice Tornado ukrajinskog MUP-a uhapšeni su zbog sumnje da su u ratnoj zoni kod Luganska počinili seriju teških zločina, među kojima su mučenja, ubistvo majke i ćerke i grupno silovanje muškarca.

youtube/printscreen
Odlikovao ga lažni patrijarh: Ruslan Anišćenko

Zločini bi možda ostali neotkriveni da policajci manijaci nisu snimili silovanje. Tužilac Anatolij Matios rekao je da ih je u zločine vodio njihov komandir, poručnik milicije Ruslan Anišćenko.

- On je navodio potčinjene na zločine. U podrumu škole u mestu Privolje, gde smo našli opremu za mučenje, silovali su muškarca u uniformi, i to snimili - rekao je Matios.

Osim toga, Anišćenko i njegova banda milicionera okrivljeni su za ubistvo 77-godišnje starice i njene ćerke od 45 godina u njihovoj kući u selu Luganskoje. Nesrećne žene likvidirane su hicima iz kalašnjikova u glavu, pošto su ih okrivili za "separatističke stavove". Koliko su ubice bile uverene da su zaštićene od progona, govori i činjenica da je lokalna milicija u kući našla mnoštvo čaura i otisaka prstiju i obuće.

Niko iz vlasti nije se osvrnuo na činjenicu da je Anišćenko pet puta osuđivan za različite zločine pre nego što je obukao uniformu milicije i postao poručnik. Štaviše, samozvani patrijarh nepriznate Ukrajinske pravoslavne crkve Filaret odlikovao ga je medaljom za požrtvovanost i rodoljublje.

Gubernator dela Luganske oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, Gernadij Moskalj, progovorio je tek posle hapšenja i zatražio rasformirnje ne samo jedinice Tornado nego i Černigovskog bataljona.

Zamerili se tajkunima

Pripadnici Tornada tvrde da je njihov komandir Anišćenko uhapšen jer je sprečavao šverc sa Donbasa u unutrašnjost Ukrajine.
- Dan ranije zaustavili smo 20 vagona livenog gvožđa namenjenog preduzeću u Dnjepropetrovsku. Anišćenka su cele noći zvali telefonom i pretili mu, a ujutro je uhapšen - rekao je njegov zamenik.
Naime, ukrajinski tajkuni snabdevaju se sirovinama iz donbaskih rudnika bez obzira na rat i ekonomsku blokadu oblasti i pri tom plaćaju reket stražama.

- Pripadnici Tornada zauzeli su kružnu odbranu i izveli na položaje tehniku koju su ukrali oko Debaljceva (oklopna vozila i artiljerijska oruđa posle poraza Ukrajinaca u februaru). Obratio sam se vladi, Službi bezbednosti i MUP-u da već jednom odluča da li oblašću upravljam ja ili Tornado, koji je protiv zdrave pameti nakupljen od bivših robijaša. Reč je o pripadnicima bataljona Šahtjorsk, koji je ranije rasformiran zbog kriminala - rekao je Moskalj.

Da sve bude gore po ukrajinski MUP, objavljeno je da je jedan od trojice ubica novinara Alesja Buzine pripadnik specijalne jedinice Harpun.

POVEZANE VESTI

Petak 19.06.2015. 10:33
ukrajinski pavelići
Petak 19.06.2015. 15:16
Preslikane ussraše.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online