Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.08.2015.
23:32
Tanjug, Vestionline A

Obama: Nisu ratovi najveća pretnja današnjice već...

...ni Islamska država, ni glad ni Rusija već klimatske promene! Predsednik SAD Barak Obama je istakao da "ništa ne predstavlja takvu pretnju za našu budućnost i buduće generacije kao klimatske promene".

Reuters
Klimatske promene su najveća pretnja: Obama

Obama je i zvanično obelodanio pravilnik za smanjenje emisije gasa iz američkih elektrana.

Ukazao je da se problem klimatskih promena razlikuje od drugih po obimu, kao i specifičnosti koje, ukoliko se ne shvate na vreme, ne mogu da se promene, prenele su agencije.

Američki predsednik je, takođe, odbacio kritike da će njegov plan povećati račune za struju građanima SAD, naškoditi siromašnima i ostaviti ljude bez posla.

O pravilniku za smanjenje emisije gasa, Obama je u Beloj kući rekao da je to "najvažniji korak koji je preduzela Amerika u borbi protiv klimatskih promena".

Konačna verzija ovog pravilnika nameće veća ograničenja ugljen dioksida nego što se očekivalo, odnosno smanjenje od 32 odsto do 2030. godine, u odnosu 2005. Obama je prošle godine predložio verziju za smanjenje od 30 odsto.

Obama je doneo ambiciozan i kontroverzan plan da se drastično smanji ukupna emisija gasova u SAD, kao što radi i na legalizovanju borbe protiv globalnog zagrevanja.

Ipak, ostaje da Obamin naslednik sprovede taj plan, koji nailazi na oštro protivljenje republikanske opozicije u Kaiptol Hilu, tokom izborne kampanje, prenosi AP.

Protivnici su planirali da odmah podnesu tužbu i zahtevaju od sudova da privremeno blokiraju taj pravilnik. Mnoge države prete da ga neće poštovati.

Obamina administracija procenjuje da će ograničenje emisije koštati 8,4 milijardi dolara do 2030. godine. Stvarna cena se neće znati dok države ne odluče kako da dostignu svoje ciljeve, dok energetičari, opet tvrde, da je sve to skupo i da će biti teško postići.

Agencija za zaštitu životne sredine optužuje protivnike za scenario "sudnjeg dana".

POVEZANE VESTI

Utorak 04.08.2015. 05:44
Ipak su Kina i Rusija najveca opasnost za covecanstvo.Vestacku ljubav koju trenutno iskazuju Kina i Rusija iskljucivo bazira na interesu (a reaolo politika govori drugim jezikom). Interes im je da oslabe USA . Takva ljubav je neodrziva na duze staze . Kina je presla sa politike jednog na dva deteta po porodici , a to ce dovesti ( prenaseljenost) do manjkanja teritorije (Sibir je kao stvoren jer se direktno granici sa severnim delom Kine - cisto izazovno i moglo bi se reci "na izvolte") i do neizbeznog rata . Mudrom politikom - Amerika ne bi trebalo da se "mesa" ( samo da ne bude kasno za covecanstvo) time bi jednim mudrim udarcem "ubili" dva amerofoba . Bilo ko da "pobedi" Rus ili Kinez , izlazi iz konflikta neopisivo oslabljen (Amerika bi trebalo samo da ga dotuce) ......Uostalom , industrijska emisija ugljen-dioksida (CO2), gasa koji se smatra glavnim krivcem za globalno zagrevanje je toliko velika u ove dve zemlje (pa i USA) da je to zaista zabrinjavajuce . Dok se kod USA nesto desava tj. pokrece u pozitivnom pravcu,kod Kineza i Rusa (zabrinjavajuce kasne i sluze se zastarelom tehnologijom ) je tako nesto nezamislivo (iovako puze za Amerikom) jer bi izgubili "privredni korak"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online