Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.08.2015.
08:29
D. Lukić - Vesti A

Američki san, noćna mora današnjice (6): Krstaški pohod pod lažnom zastavom

Biografija i sadašnja praksa Amerike okeanski su daleko od koloritne "tapiserije". Amerika je nastala na zločinu, izašla iz mašine za mlevenje etniciteta, različitih kultura i nacionalnih identiteta.

Reuters
SAD su izazvale u svetu toliko sukoba, a prete da budu inicijator i trećeg globalnog rata

Američko društvo nijedan respektabilan istoričar nije do sada označio kao, recimo, malo Rusije, malo Italije, malo Poljske - smešanih zajedno.

Umesto toga, različite nacije ubačene su u prisilno čistilište "melting pota" i očišćene od njihovih nacionalnih sastojaka.

Projektujući vlastiti mit na ostatak sveta, Amerika je u novijoj istoriji izazvala toliko sukoba koliko nije nijedna država u dosadašnjoj istoriji planete, uključujući nacističku Nemačku. Takva Amerika preti da bude inicijalna kapisla trećeg globalnog rata.

Krstaški pohodi Amerike naših dana izvode se pod lažnom zastavom multi-kulturne i multi-nacionale tolerancije. Reč je o prodavanju mita onom, sve manjem delu sveta koji još veruje u mitove, pogotovo one američke.

Nedavni incident u Fergusonu - jedan iz duge ovakve rasističke serije u Americi - samo je memento o stvarnom stanju stvari u državi nastaloj na genocidu manjina.

Ovakva Amerika je opasnost po mir u svetu. Genetski je stvorena na ekspanziji i agresiji, a civilicijski nije stasala da obuzda razorno oružje koje drži u rukama.

- Nespremni da se direktno suočimo sa našim unutrašnjim problemima, mi sada gledamo napolje kako bi podstakli druge zemlje da nam one pokažu kako više pluralizma i više tolerancije jeste jedini način da se harmonizuju sukobljena društva... Mi smo zastrašeni od multietničkih sukoba u svetu jer u njima vidimo vlastitu sliku... Zato su ove naše krstaške intervencije, od Bosne, preko Bliskog istoka do Centralne Azije, daleko više motivisane unutrašnjim, nego spoljnim pretnjama, navodi se u analizi američkog mesečnika "Atlantik rivju".

Brutalna vojna sila, pod kakvom god da se motivacijom izvodila, nikada ne imunizira društva od unutrašnjih sukoba i separatizama.

U američkom Građanskom ratu poginulo je 620.000 ljudi.

Današnja Amerika pokazuje da te žrtve nije iskoristila za istorijsku pouku.

Ovog trenutka američki avioni bombarduju sirijsku vojsku kako bi pomogli džihadiste u obaranju "proruskog" režima u Damasku. Crnce ubijaju u Fergusonu (Teksas)... Putina, koji ih sprečava da naprave u Ukrajini još jednu, 776. vojnu bazu, proglašavaju Hitlerom i Mefistom... U samoj Americi Hispanosi su i dalje građani drugog reda.

I nije uzalud onaj meksički predsednik u očaju podigao pogled prema nebu i zavapio: "Jadni moj Meksiko, toliko si daleko od Boga, a tako blizu Amerike".

KRAJ

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online