Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.09.2015.
08:51
N. Jokić - Vesti A

Srbiji uloga tampon zone?

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je juče na konferenciji za štampu da rešenje izbegličke krize mora, između ostalog, da obuhvati "tranzitne zemlje" u kojima bi Evropska unija finansirala izgradnje centara za registrovanje i selekciju izbeglica. Prema Zapadnoj Evropi bi u tom slučaju put nastavili samo one izbeglice koje ispunjavaju uslove za dobijanje azila, dok bi "oni drugi" bili vraćani u zemlje porekla.

Reuters
Najvio centre za migrante u tranzitnim zemljama: Fransoa Oland

Iako nije eksplicitno pomenuo Srbiju, poput njegovog prethodnika Nikole Sarkozija, Oland je nagovestio mogućnost da Srbija, među ostalim tranzitnim zemljama, postane neka vrsta tampon zone koja bi amortizovala izbeglički talas ka Zapadnoj Evropi.

Oland je rekao da će Francuska imati detaljan predlog rešavanja izbegličke krize do 14. septembra, za kada je u Luksemburgu zakazan vanredan samit, ali je naglasio da se već sada zna da EU u prvo vreme treba da primi 120.000 izbeglica, od čega će 26.000 njih dobiti azil u Francuskoj. Oland je konstatovao da oko 800.000 izbeglica želi da dođe u Nemačku, dok u Francuskoj broj tražilaca azila ne raste.

Nemačkoj trebaju robovi

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen optužila je Nemačku da prima na hiljade migranata i izbeglica jer želi da smanji plate i zaposli "robove". Le Pen je takođe optužila Nemačku da želi u EU da nametne imigracionu politiku. "Nemačka ne želi samo da upravlja našom ekonomijom, već da nas prisili da prihvatimo stotine hiljada azilanata ", kazala je, ističući da Francuska nema mogućnosti niti želi da otvori vrata vrata "svetskoj bedi".

- U takvoj situaciji, Francuska neće ostaviti Nemačku da se sama suočava sa ovim izazovom, zaključio je Oland. "Ili ćemo naći solidarno evropsko rešenje ili će Šengen nestati i vratićemo se na nacionalne granice - upozorio je Oland.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.09.2015. 13:04
Ovo je jedna od najlepsih vesti za Srbiju u poslednje vreme . Biti tranzitna ruta ili "tampon zona" migrantima je za oporavak drzave izuzetana stvar tj. "biznis" . U istoj situaciji su svojevremeno bile Madjarska , Slovacka , Ceska , Slovenija i donekle Hrvatska samo sto nisu bili isti migranti (- govorim o srednjoevropskoj ruti - a to su bili Kinezi, Filipinci , Eritrejci , Etiopljani , Avganistanci , Iracani ......a ovdasnji ultra desnicari tih zemalja uopste se nisu bunili , kao danas !? ) . To je te zemlje oporavilo . Garantujem da su se ovdasnjom situacijom do sada u Srbiji mnogi "oparili" - ... brale , da li ste vi svesni koji je to "lanac" profita !!! ??? .... (fizicka lica , prenocista , prevoznici , gastronomija , prodavnice , turisticke agencije , zeljeznica , granicni organi , policija ..... ko sve tu ne uzima "danak" !? ) . Srbija skute treba ljubbiti EU (ili kako rusofili zakljucuju , Amerika je za sve kriva - u tom slucaju i njoj ) zato sto ruta neide preko Bugarske i Rumunije , a nimalo nije slucajno da ide iskljucivo preko Grcke : - kako drugacije napuniti novcanik "obicnog Grka" (posle "kreditno politickog picvajsa" ) i donekle obezbediti socijalni mir . Rekoh , ovo je super vest za Srbiju !!!
Utorak 08.09.2015. 18:19
Tebi tampon u usta da ne žvalaviš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online