Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.10.2015.
22:31
A. Krasojević - Vesti A

Srbin kuvar godine u Švajcarskoj

Nenad Mlinarević (34) srpskog porekla, rođen u Cirihu, šef kuhinje u hotelu Park u Vicnauu, postao je najbolji Kuvar 2015. godine. On je jedan od najmlađih šefova kuhinje u Švajcarskoj, a priznanje koje je dobio jedno je od najvažnijih u švajcarskoj gastronomiji.

Vesti
Sprema ukusna jela: Nenad Mlinarević

- Nenad Mlinarević ne stavlja na sto kavijar i jastoge. Češće kupus i teleću glavu. On pronalazi zeleniš u podnožju Rigi i neguje bliske kontakte sa povrtarima iz Vegija. Niko ne barata sa isključivo regionalnim proizvodima tako vešto kao šef kuhinje u hotelu Park u Vicnauu - saopštio je Gult Milau švajcarskim medijima.

U loncu kod Mlinarevića, ističe on, nalazi se samo ono što raste u okolini ciriškog jezera gde on živi i radi. Prema oceni gastro vodiča Gult Milau važne pažnje su dve stvari: Nenad Mlinarević u ulozi izviđača za hranu, i kao pronalazač malih, još nepoznatih proizvođača, i svakako njegova uloga kao kuvara.

Aplauzi gostiju

"Stolovi u restoranu Focus u ekskluzivnom hotelu Park-Vicnau na samoj obali Fiervaldšteter ze, su uvek popunjeni, a aplauz zadovoljnih gostiju je nakon što probaju jela gromoglasan", saopštava gastro-vodič.

Treba napomenuti da ukusna jela koja naš zemljak sprema imaju i svoju cenu pa prosečan meni košta oko 220 franaka po osobi.

- On izvodi magiju sa jednostavnim proizvodima, i time oduševljava gastro-eksperte.

Posle dugog traženja sopstvenog stila, Mlinarević je svoj pronašao. On je sa 18 od mogućih 20 poena osvojio ovo visoko priznanje. Treba istaći da 20 poena osvojio nije još niko!

Na pitanje koje je njegovo omiljeno jelo, Mlinarević odgovara:

- Najviše volim ribu, to bih mogao svakoga dana da jedem, ali obožavam i rado konzumiram i povrće koje se nalazi svakog dana na mom stolu. Ranije sam umeo ponekad da jedem i brzu hranu ali to danas ne može više da mi se desi - kazao je Milinarević za švajcarske medije.

Za svakodnevnu kuhinju ovaj vodeći kuvar predlaže:

- Nemojte kuvati previše komplikovano, već sa malo sastojaka mogu se pripremiti jako fina jela.

On takođe kaže da Švajcarci mogu biti biti ponosni na svoju kuhinju i pita se?

- Zašto bismo ovde nešto uvozili, kad u okolini ima sjajnih proizvoda?

Gostima u restoranu kojem šefujem nudim u tanjiru "komadić" jela iz centralne Švajcarske - kaže Nenad.

Ekskluzivna lokacija

Ekskluzivni hotel Park-Vicnau, renoviran pre nekoliko godina, podseća na zamak iz dečje mašte. Smešten u predivnom prirodnom okruženju. Gotovo svi luksuzni apartmani ove prelepe građevine imaju pogled na jezero i Alpe. Prenoćište sa doručkom u ovom luksuznom zdanju ne može se dobiti ispod 900 franaka po osobi, a najskuplji apartman košta 5.000 franaka za noć.

POVEZANE VESTI

Subota 10.10.2015. 23:16
Sa ovakvim srpskim izgovornim prevodom tesko da ce ga neko i preko satelita moci pronaci. "Novinari" vi ste totalno promasili svoju profesiju, bar sto se stranog reklamisanja tice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online