Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 10.11.2015.
15:10
Sputnik A

Amerikanci sastavili spisak ruskog superoružja

Uprkos ekonomskim sankcijama i padu vrednosti nacionalne valute, Rusija nastavlja da razrađuje novo perspektivno naoružanje koje bi trebalo u narednih nekoliko godina da uđe u arsenal ruske vojske. Američki list Nešnel interest sastavio je rejting novog ruskog "superoružja".

Reuters
Suhoj T- 50

1. Lovac T-50

List je u svom članku naveo da je lovac T-50, po svemu sudeći, najvažniji projekat ruske vojske. Projekat podrazumeva izradu novog stelt aviona pete generacije i zameniće postojeće Su-27 i sve "Suhojeve" varijacije.

2. Ruski lovac pete generacije T-50

T-50 ni u čemu ne zaostaje za američkim F-22, čak nasuprot, imaće daleko veće manevarske sporobnosti.

3. Bombarder PAK DA

Konstruktori iz "Tupoljeva" razrađuju perspektivni avijacioni kompleks dalekog dometa (PAK DA). U pitanju je novi stelt bombarder o kome je malo šta trenutno poznato. Međutim, poznato je da će ovaj bombarder biti iz generacije supersoničnih aviona.

Tanjug/AP
Armata T-14

4. Projekat "Armata"

Nešnel interest je veliku pažnju posvetio novim oklopnim vozilima koju Rusija razrađuje u okviru projekta "Armata".

Umesto da se razrađuje specijalizovanu mašinu koja će biti korišćena za konkretne zadatke, Rusija razrađuje opštu karoseriju koja može biti adaptirana za bilo koju namenu.

U okviru programa "Armata", trenutno se razrađuju tenkovi, oklopna vozila, artiljerijske baterije, ali i drugi oblici teškog naoružanja koji će biti opremljeni najmodernijim elektronskim sistemima koji do sada nisu korišćeni u ruskoj armiji.

5. Sistemi radio-elektronske borbe

Ruski sistemi radio-elektronske borbe mogu se usporediti sa sličnim modelima koje razrađuju SAD i druge zemlje NATO-a.

Nešnel interest je izdvojio kompleks "Krasnuha 4". Iako ne puca, "Krasnuha 4" se smatra "strašnim oružjem" za sve protivničke avione, helikoptere i rakete, a njen cilj nije da obara, već da ih čini "slepim i gluvim".

Tanjug/AP
Ruska podmornica

6. Atomske podmornice

Rusija je uvek pravila izvanredne podmornice, smatra američki list. Iako su moderne varijante podmornica modifikacija onih koje potiču još iz doba SSSR-a, Moskva je uzela u obzir sve nedostatke i razrađuje atomsku podmornicu nove generacije.

List navodi i da će nove podmornice u potpunosti zameniti postojeće varijante "Granit", "Antej" i "Barakudu".

POVEZANE VESTI

Utorak 10.11.2015. 15:22
Zaboravili su ono u ceme je Rusija neprikosnovena a to su raketni sistemi. Ofanzivni i obrambeni sistemi Rusije za dupllo prevazilaze brzine svoih protivnika i sto je naj vaznije zadrzavaju pri tom preciznost. To je jedino sto odvraca direktnu zapadnu agresiju na Rusiju. Fala Gospodu sto im je uz moral dao i znanje.
Utorak 10.11.2015. 18:08
Ameri su u panici.....
Utorak 10.11.2015. 19:23
Cudno da im je potrebna pomoc Kine , Indije , Brazila , Irana ........ !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online