Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.11.2015.
14:22
sputnjik A

BRIKS za stvaranje antiterorističkog fronta

Lideri BRIKS smatraju da su poslednji teroristički napadi u Parizu pokazali da je potrebno stvoriti univerzalni antiteroristički front, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Reuters
Lideri BRIKS-a

- Tokom diskusije, sve zemlje su bile jednoglasne da su poslednji događaji, uključujući terorističke napade u Parizu, stvorili apsolutni imperativ da se ostave po strani svaki izgovori, svaki preduslovi i da se skoncentrišemo na stvaranje jedinstvenog univerzalnog antiterostičkog fronta, o čemu je, kao što znate, predsednik Vladimir Putin govorio više puta - izjavio je Lavrov na kraju neformalnog sastanka BRIKS-a.

Lavrov je saopštio da su se lideri BRIKS-a u izjavi nakon sastanka izjasnili protiv politizacije ekonomskih odnosa i uvođenja jednostranih sankcija.

- Izdvajam još i političke ocene koje se nalaze u izjavi (lidera zemalja BRIKS), a koje se tiču negativnih pojava poput politizacije ekonomskih veza i upotrebe jednostranih ekonomskih sankcija uprkos međunarodnom pravu. Konstatovano je da slične akcije nanose štetu međunarodnom finansijskom sistemu i da treba da budu prekinute - izjavio je Lavrov novinarima.

Lideri BRIKS-a su izrazili nadu i da će dogovor o početku političkog procesa u Siriji biti poštovan.

- Dotakli su se, naravno, i situacije u Siriji. Pozitivno je ocenjen ministarski sastanak grupe za podršku Sirije održan juče u Beču. Izrazili su nadu da će dogovor o početku političkog procesa izdržati - izjavio je ruski ministar.

On je dodao da je potrebno da opozicija formira delegaciju i da počne dijalog između vlade  i opozicije oko Nove godine, kako bi se u narednih pola godine bio postignut sporazum o reformama, donošenju ustava i sprovođenju izbora.

BRIKS je duboko razočaran odsustvom progresa u modernizaciji međunarodnih finansijskih institucija, uključujući MMF, kaže se u njihovom saopštenju, objavljenom na kraju neformalnog samita.

- Reforme MMF-a koje su usvojene 2010. godine ostaju najvažniji prioritet u oblasti osiguranja poverenja prema Fondu, njegovom legitimitetu i efikasnosti. Lideri pozivaju Sjedinjene Američke Države da ratifikuju odluku o tim reformama u najkraćem roku - kaže se u izjavi BRIKS-a.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.11.2015. 14:46
Ово на фотографији нису лидери БРИКС-а, него лидери Г-20. БРИКС чине Бразил,Русија, Индија,Кина и Јужноафричка Република.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online