Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.12.2015.
09:20 >> 10:21h
sputniknews.com, Tanjug A

Turska više ne bombarduje Siriju zbog Rusije!

Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva od 24. novembra nisu izveli nijedan udar na teroriste Islamske države (Daeša), kada je na nebu iznad Sirije bio oboren ruski bombarder Su-24, a Rusija kao odgovor postavila komplekse PVO S-400 u tom regionu.

Reuters
Sad samo obezbeđuju logistiku, izviđanje i baze

Otkad je Turska prošle nedelje oborila ruski vojni avion iznad tursko-sirijske granice, zvanični Vašington je privremeno odustao od zahteva da zvanična Ankara, njihov saveznik u NATO-u, igra aktivniju ulogu u intervenciji koju protiv Islamske države sprovodi koalicija na čelu sa SAD, objavio je Rojters. Taj potez američkih vlasti, koje je Rojtersu otkrio jedan neimenovani američki zvaničnik, ima za cilj da prođe neko vreme da bi se smirile povećane tenzije u odnosima između Turske i Rusije.

Reuters
Povukli se Turci kad je u Siriju stigao S-400

U Ankari su saopštili da Turska učestvuje u drugoj polovini operacije, obezbeđujući logistiku, izviđanje i baze.

Ranije je Vašington tražio od Ankare da aktivnije učestvuje u patroliranju granice sa Sirijom kroz koju su militanti uspostavili trasu za isporuke nafte, oružja i žive sile.

Zvanični Vašington želi da Turska preuzme aktivniju ulogu, posebno u obezbeđenju svoje južne granice sa Sirijom, koja se smatra glavnim kanalom snabdevanja džihadista. SAD posebno brine deo tursko-sirijske granice dug 100 kilometara, koji Islamska država koristi za prebacivanje svojih ratnika i trgovanje.

 Američka administracija, međutim, želi i da turski vazdušni udari budu više usmereni protiv ID, iako istovremeno podržava to što Ankara vrši udare protiv pristalica Kurdistanske radničke partije (PKK), koji obe zemlje smatraju terorističkom grupom.

POVEZANE VESTI

Subota 05.12.2015. 10:03
Glupi Ameriknci su se prešli a Turci su se uništili. Sad će Rusi, Iran, Kina i drugi lako i legalno da sklapaju paktove sa državama po cijelom svijetu koje pljačka NATO, da postavljaju legalno najače sisteme odbrane, da vojno tuku sve uljeze na tim teritorijama i praktično bez borbe će da tjeraju iz tih zemalja zapadnjake kuči a posebno da vraćaju Britance i Amerikance na njihova OSTRVA. Legalno a bez UN gdje USA, Britanija i Francuska imaju pravo veta.
Subota 05.12.2015. 15:01
:D)) ma jok bre, Turska stedi izgubljenu naftu iz Sirije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online