Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.12.2015.
22:52
sputniknews.com A

"Ukrajinci, Ameri su jaki na rečima, ali slabi na delu"

Šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov smatra da je nastupanje potpredsednika SAD Džoa Bajdena u Vrhovnoj radi, u kojoj je govorio o "herojskoj bici" Ukrajine i sankcijama protiv Rusije, bilo namenjeno isključivo "unutrašnjim potrebama" Ukrajinaca.

Fonet
Objasnio neke stvari Ukrajincima: Konstantin Kosačov

Odavno je primećeno: što je veća usmena solidarnost američkih vlasti, to je manje stvarne materijalne podrške, naglasio je ruski senator.

- Bilo je reči i o ekonomiji (o tome, eto, stvarno sada treba da viče na sav glas u Radi). Istina, odavno je primećeno da je stepen usmene solidarnosti američkih političara najčešće obrnuto proporcionalan očekivanoj materijalnoj podršci. Bajden je Kijevljanima dao na znanje: obaveze pred MMF-om moraju da budu glavna zapovest svakog istinskog patriote Ukrajine. Sve ostalo zavisi od sprovođenja reformi i herojske borbe protiv korupcije, zbog čega je "neophodno žrtvovati razne stvari", poput povećanja penzija - napisao je Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku.

- Tamo preživljavaju nekakav večni "Dan mrmota", vraćajući se svaki put iluzijama iz 1990. i 1991. godine i iščekivanju čuda umesto marljivog i praktičnog rada - naglasio je Kosačov.

Prema njegovim rečima, Ukrajincima je vreme da odrastu i da shvate da čuda neće biti. 

- Brzo se može ostvariti samo prevrat. Ili miniranje stubova sistema za prenos električne energije, kako bi se kaznio "svoj" Krim. A oživeti razvoj sektora ekonomije koja se urušila u euforiji "Ruse na grane", za to je potrebna potpuno drugačija nacionalna samosvest. Ne nacionalistička, ne izolacionistička i ne zavisnička - naglasio je Kosačov.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.12.2015. 23:31
Украјина је још једна земља коју је дивљи запад усрећио и учинио демократском.Где год уплету прсте ту само цвета цвеће на пример Ирак,Авганистан,Сирија,Либија,Србија.Освестите се људи,не наседајте на мамац бољег живота јер биће бољи живот само за дивљи запад.
Sreda 09.12.2015. 09:31
: obaveze pred MMF-om moraju da budu glavna zapovest svakog istinskog patriote Ukrajine. Sve ostalo zavisi od sprovođenja reformi i herojske borbe protiv korupcije, zbog čega je "neophodno žrtvovati razne stvari", poput povećanja penzija -
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online