Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 12.12.2015.
11:26
Tanjug A

VIDEO: "Konačni obračun sa Zapadom"

Džihadisti Islamske države objavili su novi video snimak koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako napreduju prema rimskom Koloseumu.

screenshot
Nova pretnja džihadista

Centralna ideja tog uznemirujućeg video snimka, koji nosi naslov "Sastanak u Dabiku", jeste smrtonosna bitka za svetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice Islamske države, kako veruju, u italijanskoj prestonici borile sa "krstašima" sa Zapada, preneo je britanski "Dejli mejl".

Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike ID kako izleću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske. Video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadista pokušava da izgleda dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis "zbogom drugarima".

U jednom trenutku se u snimku vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje sa kojima ID tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

U digitalno izmenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo ID kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti "krstaška mesta".

- Ovo je vaš poslednji krstaški rat, sledeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu - kaže on.

Osim Koloseuma, na snimku se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

POVEZANE VESTI

Subota 12.12.2015. 12:48
Hilivud je čudo. Tamo je sve moguće. Ovo je odmah izašlo pošto je Italija stala na stranu Putina. Ovo je poruka Britanije i USA Italiji, a i svima drugima: "Ako nema Amerike da vas brani, poslaćemo vam naše saveznike iz ISIL-a." Vidite šta pokušavaju Zemanu. Šef Vlade Francuske kaže doslovno da ako oni ne pobede na izborima Francuska će ući u građanski rat??? Šta bi sa Demokratijom, ljudskim pravima Francuza itd...itd... Šta uradiše takvi tipovi Ukrajini. Šta su nama uradili, Afganistanu, Libiji, Iraku, Siriji. O onima prije toga je bezpredmetno govoriti. Ali, nema Više budala. Ako su političari kupljeni i ucijenjeni, narodi EU nijesu. A nijesu ni nepismeni da dozvole da njihove ucujenjene vlade vrše nezamislive zločine u njihovo ime po cijelom svijetu.
Subota 12.12.2015. 22:33
Vi gospodo iz vesti počeli ste već da gledate duplo.Gde je previše velikih slova.Ajde vratite komentar,pa lepo prebojte_prstići aktiviraji:jedan,....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online