Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.12.2015.
18:00
B. Božin - Vesti A

Bivši agent CIA: Soroš slabio Srbiju i jačao muslimane

Jedan bivši saradnik CIA obelodanio je u razgovoru za "Vejn Medsen riport" da je ova tajna služba tesno sarađivala sa nevladinim organizacijama u bivšoj Jugoslaviji koje je finansirao Džordž Soroš.

A. Čukić
Ućutkivanje nacionalnih medija: Članak na portalu Vejn Medsen riporta

Cilj je bio da se ograniči snaga Srbije, a poveća uticaj muslimana, od kojih su neki već tada imali tesne veze sa globalnim džihadom i organizovaniim kriminalom, tvrdi ovaj bivši agent i dodaje: "Slična saradnja između CIA i Soroša postoji i danas, kada podstiču delovanje radikalnog islama vehabijskog učenja."

On posebno ističe ovu saradnju u Banjaluci, gde je cilj obe strane bio da marginalizuju uticaj pronacionalno orijentisanih medija na srpskom, a da umesto toga favorizuju delovanje "liberalnih", koji su odbacivali priključenje Republike Srpske tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Ova zajednička saradnja je u ranijim izveštajima američke strane uvek odbacivana kao teorija zavere.

Urušavanje tradicije preko TV Pink

Postupanja Soroša i CIA u Banjaluci doneli su gledaocima u Banjaluci i Bosni "blagoslov" da gledaju na primer emisije
TV Pink, koje se ističu u podstrekavanju destabilizacije tradicionalnog načina života, prikazujući homoseksualnost i biseksualnost u pozitivnom svetlu kroz emisije slične američkom Velikom bratu. Soroševa propaganda podstiče načine života koji su protivni vrednostima pravoslavnog i katoličkog stanovništva na istoku i jugu Evrope i podržava aktivnosti seksualnih manjina kao što su Femen, Pusi rajot ili transvestite kao što je Končita Vurst.

Najvažniji operativni cilj CIA i Soroša na geografskom prostoru Balkana bio je suzbijanje "buntovnih" utvrđenja srpskih nacionalista u Bosni i Hercegovini, pre svega većih medija kao što su bili magazin "Srpski glas" i televizijska stanica Banjaluka SRT.

Soroš i CIA angažovali su se na tome da se u Banjaluci i okolini što pre ponovo podignu džamije. Akciju je podržao Sorošev Medija centar i Nezavisno udruženje novinara Republike Srpske, piše portal Infokop.

Destabilizacija Rusije

Operacije Soroša i CIA imaju daleko širi domet nego što su to Republika Srpska i Kosovo. Ova alijansa, koju je formirala vlada Bila Klintona, a u koju ulaze i vehabije, i danas postoji i daje podršku radikalnom islamizmu u Siriji, Iraku, Libanu, Turskoj, Libiji i drugim zemljama. Slične operacije pripremaju se i za Moldaviju i samoproklamovanu republiku Transnistriju, sa ciljem da se destabilizuje Rusija, navodi portal Infokop.

Soroš i CIA, ali i američki biro za razvoj USAID pomagali su i druge medije, na primer Reporter Magazin, ATV - Banjaluka, PAN radio, magazine Panorama i Ekstra, kao i radio-stanice Radio Džungla i Radio NES, sve sa sedištem u Banjaluci.

Izvan ovog grada finansirani su Radio Pegaz iz Trebinja, Osvit u Zvorniku, Medžik u Milićima, Palma u Bratuncu i HIT iz Brčkog. Zajednička operacija prema medijima prikrivana je kroz dva programa - Prelazna inicijativa za Balkan i Bosanska prelazna inicijativa, koje je za račun CIA sprovodio Biro za međunarodni razvoj USAID.

Uticaj preko lokalnih banaka

Značajan deo novca za uticaj na medije prolazio je kroz bosanske i srpske banke koje je Soroš preuzeo. To je slučaj sa bankom Pionir iz Banjaluke, Nest bankom iz Laktaša, Prior bankom iz Brčkog, zatim Jozo komercom iz Čačka i Rezerva bankom iz Despotovca , koje su sve delovale u Republici Srpskoj.

Obe inicijative kasnije su poslužile kao uzor za slične operacije na Kosovu, što je dovelo do toga da ova srpska pokrajina praktično postane virtuelna kolonija SAD i NATO, koja je kasnije gurnuta prema nezavisnosti, piše Infokop. Istovremeno je tekla operacija satanisanja i ograničavanja uticaja srpskih medija na severu Kosova. Ova podrška CIA i Soroša vodila je do radikalizovanja muslimanskog stanovništva u Bosni, Sandžaku, Crnoj Gori i Makedoniji.
 

POVEZANE VESTI

Petak 18.12.2015. 18:35
Zapisati i zapamtiti sva jugoslovenska, proamericka i poturicka gomna i regulisati ih kad Srbstvo stane na svoje noge. Bez kazne svaki kriminalac i izd//aica ce nastaviti svoj prljavi posao. Razne panice, adzice, kadijevice, jovanovice, milosevice, dafine i jezdimire.................do naj noviji. Vostani Serbie
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online