Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 13.02.2016.
16:48
Vestionline A

"Asad se vara ako misli da će da pobedi"

Amerikanci su odlučni da ne dozvole Bašaru al Asadu da povrati kontrolu nad celom Sirijom.

Reuters
Za pet godina poginulo je više od 250.000 Sirijaca

Asad je ubeđen u pobedu

- Sirijski predsednik Bašar al Asad se vara ako misli da će njegove snage ponovo da preuzmu celu zemlju od pobunjenika, navele su SAD, u reagovanju na to što je Asad u intervjuu istakao da je samo pitanje vremena kada će njegove snage da pobede.

Asad je izjavio da bi uplitanje regionalnih sila značilo da će na rešenje konflikta da se čeka dugo i da će da se plati velika cena.

- Mi smo verovali u pregovore i političku akciju od početka krize, ali, ako budemo pregovarali, to ne znači da ćemo da prestanemo da se borimo protiv terorizma - rekao je Asad, a prenele su svetske agencije.

Sirijski predsednik istakao je da su dva puta u Siriji neizbežna. Prvi je onaj pregovarački, a drugi je borba protiv terorizma. On je, takođe, odbacio nedavne optužbe UN-a da je njegov režim kriv za ratne zločine, nazvavši te tvrdnje "ispolitizovanim".

SAD su veoma brzo reagovale na to što je Asad rekao. 

- On greši ako misli da postoji vojno rešenje rata u Siriji - izjavio je portparol Stejt departmenta Mark Toner. 

Zaključio je da sve što SAD vide, ako sirijski režim nastavi da se bori, jeste da će da bude više krvoprolića i da će pozicije svih strana dodatno da očvrsnu. Iz UN-a su prethodno kritikovali sirijsku Vladu za "istrebljivanje" zatvorenika u sirijskim zatvorima i pritvornim centrima, ali Bašar al Asad na to odgovara da se optužbe "koriste za političku agendu i ne nude nikakve dokaze".

Sukob koji traje skoro 5 godina odneo je više od 250.000 sirijskih života, raselio je milione ljudi, a stotine hiljada su postali izbeglice u Evropi.

POVEZANE VESTI

Subota 13.02.2016. 17:47
фашиисто изволи избриши и овај коментар мајмуне смрдљиви .
Subota 13.02.2016. 20:34
USA jednostavno ne može da spriječi da Asad potpuno oslobodi Siriju. Neda Putin pa to tije. Zato su bijesni ali nemoćni. Neka se navikavaju.
Subota 13.02.2016. 17:15
САД и НАТО су окупирали 2/3 Сирије и како сада да Асад ослободи окупирану Сирију ? Где уђу САД и НАТО никад не излазе .Само може ратом да се ослободи Сирија али ко да ратује против фашииста.Да Русија не брани Сирију већ би Асад био на онај свет а у Дамаск би била застава САД .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online