Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 24.03.2016.
10:29
Vestionline A

Britanija: Bićemo bezbedniji ako izađemo iz EU

Britanija bi mogla biti bezbednija u slučaju izlaska iz Evropske unije jer bi tada imala veću kontrolu nad imigracijom, rekao je u četvrtak bivši direktor britanske Obaveštajne službe MI-6 Ričard Dirlav.

Reuters
Britanski premijer za ostanak u EU

Njegovi komentari u suprotnosti sa mišljenjem britanskog premijera Dejvida Kamerona, koji tvrdi da bi Britanija bila oslabljena izlaskom iz EU.

Dirlav, koji je bio na čelu obaveštajne službe od 1999. do 2004. godine, smatra da bi izlazak iz EU napravio malo štete britanskoj nacionalnoj bezbednosti i moglo bi da donese i određene prednosti.

- Bez obzira na to da li je neko strastveni Evropljanin ili ne, istina je da bi cena "Brekzita" iz perspektive nacionalne bezbednosti bila veoma niska - piše Dirlav u tekstu za magazin "Prospekt".

Prema njegovom mišljenju, "Brekzit" bi mogao doneti dva potencijalno važna dobitka - mogućnost nepoštovanja Evropske konvencije o ljudskim pravima i još važnije veću kontrolu nad imigracijom iz EU.

Referendum o izlasku ili ostanku Britanije iz EU održava se 23. juna.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2016. 14:09
Nijesu Britanci zatucani nego se smatraju višom rasom. Kad oni prave pobune, ruše, ubbijaaju i pljačkaju po cijelom svijetu, to je za njih O.K. Opravdanje uvijek nađu a ako ga nema izmisle. Svi moraju to da prihvate jer su do sada Britanci sa USA bili jači. To su obične bezobzirne ubice i pljačkaši. Kad njih neko potkači, kada se suprotstavi pljački, otimanju resursa i kolonijalnom robovanju radi konstantne pljačke i otimanja plodova tuđeg rada, tada više nema ni demokratije, ni jednakosti, ni ljudskih prava, ni pravde ni zakona. Jedini njihov zakon je bio i ostao sila i teror radi besomučne pljačke. Danas su izgubljeni jer više nijesu najači a cio svijet se udružuje da im se suprotstavi. Njih jednostavno treba izolovati i pustiti da sami žive od svog rada. Tada će se jasno pokazati koliko su inferiorni u odnosu na sve druge. Njihov najbolji posao kojim se uspješno bave više od 500 godina je gusarenje i pljačka.
Četvrtak 24.03.2016. 14:11
Sve ovo potvrđuje zamjenik gradonačelnika Beča. Ono što Austrija priča kao NEUTRALNA, je čvrst njemački stav. Aktivna borba protiv NATO pakta u EU je počela i sve više se rasplamsava uprkos pokazivanja nasilne monolitnosti. Ovi teroristički napadi su pokušaj disciplinovanja EU od strane USA. Neka EU sama sebi odgovori: "Ko je stvorio ISIS i čiji su to "dobri momci" od Kosova, Itaka, Irana, Libije, Afganistana itd...itd... Kad priznaju sami sebi i kada jasno kažu svima da su to "dobri momci" - gusari Britanije i USA koje oni štite, naoružavaju i obučavaju, neće trebati niko ništa da im dalje objašnjava. Na kraju će eEvropljani sami sebi priznati da je ovaj "egzodus" dobro organizovan i još bolje plaćen da bi se EU disciplinovala, potpuno kolonizovala i porobila od strane USA i Britanije. Njemci to odlično znaju i rade koliko mogu. Kad im se svi priključe, ode NATO preko bare a tada će stvarna i realna sloboda, sigurnost i blagostanje ponovo zavladati Evropom. Mnogi misle da sam blesav što ovo mislim ali pred nama je to vrijeme u najbližoj budućnosti. Vidjećemo da li griješim. I nijesam ja kriv što je to tako. Ne ubijajte glasnika.
Četvrtak 24.03.2016. 15:18
Od ONOG sto ce doci, nece niko uspeti da se sakrije i pobegne pa tako ni vi. A vasu bezbednost mozete da naabijete sebi u buulju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online