Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 30.06.2016.
09:29
Vestionline, Informer A

Putinov uslov Erdoganu: Ne diraj mi Srbiju i Srpsku!

Ruski predsednik, pored izvinjenja za prošlogodišnje obaranje ruskog aviona i ubistvo pilota u Siriji, od turskog lidera tražio i da se ne meša u "balkansko pitanje"... Srbija i Republika Srpska su isključivo ruska zona uticaja, poručio je Putin.

Reuters
Putinovi prioriteti: Srbija i Srpska

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, pored izvinjenja za prošlogodišnje rušenje "suhoja" i ubistvo pilota u Siriji, kao uslov za normalizaciju odnosa Rusije i Turske od Redžepa Tajipa Erdogana tražio je i da se Ankara ubuduće ne meša u "balkansko pitanje" - saznaje Informer u odlično obaveštenim ruskim diplomatskim krugovima.

Putin je bio više nego jasan. Rekao je da Erdoganove snove o obnavljanju Otomanskog carstva na Balkanu zvanična Moskva više neće tolerisati i da je to uslov za normalizaciju odnosa, do kojih je mnogo više stalo turskoj nego ruskoj strani

Kako kažu naši sagovornici, Putin je Erdoganu poručio da su Srbija i Republika Srpska isključivo ruska zona interesa.

- Putin je u pregovorima koji su do sada išli preko posrednika jasno tražio poštovanje za ruske nacionalne interese na Balkanu. Konkretno, zatražio je od Erdogana da se Turska ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Srbije i Republike Srpske. Turskoj strani je jasno stavljeno do znanja da su Srbija i RS ruska zona uticaja i da oko toga nema i neće biti nikakvog kompromisa - prenosi Informer reči neimenovanog izvora iz ruskih diplomatskih krugova.

Prema navodima Informerovog izvora, ruski predsednik je, nakon što je u ponedeljak dobio pismo izvinjenja od Erdogana, preko posrednika još jednom zatražio da Turska prekine da pretenduje na uticaj u "pravoslavnim balkanskim zemljama".

- Putin je bio više nego jasan. Rekao je da Erdoganove snove o obnavljanju Otomanskog carstva na Balkanu zvanična Moskva više neće tolerisati i da je to uslov za normalizaciju odnosa do kojih je mnogo više stalo turskoj nego ruskoj strani - kaže za Informer ruski diplomata. On podseća da se Erdogan prethodnih godina u više navrata hvalio da je uspeo da poveže ono što je Turska imala u vreme Otomanskog carstva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.06.2016. 12:17
NATO "saveznici" Turske su sponzorisali napad na aerodrum u Istambuli jer je Erdogan pokušao da izgladi odnose sa Rusijom. Uradio bi on to odavno ali mu USA i posebno Britanija ne dozvoljavaju. Ucjenjuju Tursku Kurdima i "turskim prolećem". Sad Erdogan treba da pokaže od čega je sastavljen, koliko voli Tursku i koliko štiti interese Turske. Sad mora da izabere - Euro-Azija ili NATO.
Četvrtak 30.06.2016. 13:17
Novinarima pocesto nije za vjerovati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online