Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 19.07.2016.
12:12
Vestionline A

Sirijski teroristi podržavaju Erdogana

Teroristička organizacija "Ahram el Šam", koja je aktivna u Siriji, objavila je saopštenje povodom situacije u susednoj Turskoj. Islamisti su izrazili podršku predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Reuters
Erdoganovu pobedu slave i teroristi

- Alah je vratio vlast zakonitim vlasnicima. Veliki turski narod je dokazao da on neće dozvoliti vojsci da upravlja njim. To treba da bude lekcija za sve muslimane koji se bore za slobodu i pravednost. U tome je suština sirijske revolucije - navodi se u saopštenju terorista.

Turska je zajedno sa Saudijskom Arabijom najveći sponzor "Ahram el Šama“. Ta grupacija ima nepomirljiv stav prema sirijskom režimu i ID-u, ali često sarađuje sa Nusra frontom - lokalnim ogrankom Al Kaide.

Rusija, Iran, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati smatraju "Ahram el Šam“ smatraju terorističkom organizacijom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2016. 23:32
Сваки човјек,који прати геостартешка догађања задњих 20-ак година у свијету и уз здраву логику, разумјеће тренутну ситуацију на блиском истоку, без медијских залуђивања и пропагандне дезорјентације. Тренутна догађања у Турску нису независна од догађања попут: арапског пролећа, рушење режима у Сирију, увођењу демократије у Украјини, обарања Садама Хусеина, бомбардовања Гадафија, разбијања СРЈ, формирања независне државе Косово, формирање затвора Гвантанамо, настанак терористичке организације ИД, формирање разних невладиних организација, увођење санкција Русији,...све су то НАТО пројекти чији је крајњи циљ контрола и владавина светом од стране Америке и њихових западних савезника. А до тог циља се не може доћи без контроле руских природних ресурса. Зато је у току, покушај да се Русија разбије, као бивша наша држава Југа, и да се тамо постави марионетска власт, као у насталим државама разбијене Југе. Са контролом светских енергетских и сировинских ресурса би се контролисао и развој Кине и Индије. Зато поменуте,појаве и дешавања нису хаотична већ добро припремљене кризе. А као доказ добро пројектованих криза је геополитичка карта о кризама и дешавањима у задњих 20 год. почев од Туниса, преко Либије, Сирије,Јемена, Грузије,Украјине,па све до Турске, Јерменије и будућих криза на Кавказу. Сва ова дешавања и кризе су медијски добро пропраћене на Западу да би се прикриле стварне намјере пројектаната и да би се обликовало јавно мњење. У таквим околностима, није ни чудо што нико не извештава о убиствима цивила у: Јемену,Украјини,Сирији,..Што и послије 7 дана људи мисле да је Ердоган сам изрежирао пуч. Или још горе. што се становништву у западним земљама, сервисирају информација да је Русија опаснија од терориста ИД. Сатанизација Русије од западних медија је знак да ће ускоро западни талас ударити у Русију.
Četvrtak 21.07.2016. 23:35
Покушај преврата у Турској је по природи ствари изавао лавину коментара у јавности. У бројним ставовима постоји само један који дијеле сви аутори: преврат је неуспео. Други став, према којем је САД умјешана у организацију преврата, који режимски квазианалитичари у директним преносима у ноћи догађаја нису смјели да превале преко уста (уживао сам у тихом мучењу тих тупих пера на кратком ланцу да објасне ко стоји иза организације а да не изговоре скраћеницу САД или именицу Америка, или барем ону магловиту Запад) сада, неколико дана после догађаја, се одомаћио. Такође, углавном је присутан став да је преврат ама-терски изведен, што је тачно само спрам погрешне тезе да је његов циљ да смјени Ердогана.
Četvrtak 21.07.2016. 23:37
Како је онда могуће да преврат није успео? Зар су Американци одједном постали амат-ери? Они који су организовали десетине насилних и ненасилних преврата по цијелом свијету од Другог свјетског рата на овамо, и сви су успјели осим оних на Куби (на чему треба честити храбром Кубанском народу), и извозе ту техонологију свакоме коме она не треба, одједном не знају како се преврат изводи? Ово вама звучи логично?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online