Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 20.08.2016.
11:11
Vestionline A

"Ukrajina se raspada! Evropo, ne daj Ukrajinu"!

"Ukrajina se raspada na delove i vlasti faktički nemaju nikakvu kontrolu nad državom", piše analitičar poljskog izdanja "Wirtualna Polska", a ranije analitičar poljske obaveštajne službe Robert Heda.

Youtube/Ceй denь v іstorії
Crni dani čekaju Ukrajinu

Autor detaljno analizira događaje u Ukrajini i piše da su talas izbeglica, Bregzit i teroristički napadi u Francuskoj zaklonili ukrajinske probleme, a upravo ti problemi u velikoj meri zadaju ton svim dešavanjima na kontinentu.

"Ukrajinski prozor mogućnosti za Putina je sada široko otvoren, jer EU tone u svoje probleme", piše autor članka, ponovo optužujući Rusiju za vođenje rata protiv Ukrajine. On, inače, priznaje da je Kijev sam aktivirao mehanizam koji uništava "nade Majdana" i novi krah u zemlji je nemoguće izbeći.

Robert Heda piše da kijevske vlasti ne kontrolišu zemlju, a Ukrajina prestaje da postoji kao država.

"Centralne vlasti u Kijevu nemaju kontrolu nad regionima. Isto smatraju i ukrajinski politikolozi koji govore o fragmentaciji države", piše u tekstu poljskog izdanja.

Istočne oblasti Ukrajine su pre krize bile industrijski centar zemlja, a sada su depresivni regioni. Autor namerno ništa ne govori o proruskom raspoloženju u tim oblastima, pa spominje samo rast nezaposlenosti i kriminala.

"O Donjeckoj i Luganskoj oblasti se ni nema šta govoriti", piše Heda, komentarišući građanski rat.

Robert Heda smatra da će se u najkraće vreme Ukrajina ili raspasti ili će se pojaviti velika potreba za jakom vlašću. I to će verovatno biti lider koji će baciti "zemlju u ruski zagrljaj".

Poljski novinar zato poziva Evropu da se pripremi za najgore. On mračno predviđa Ukrajini totalni haos i povratak uloge ruskih vazala.

"Evropa to sebi ne sme da dozvoli", smatra novinar i zato predlaže uvođenje "američko-evropskog bespogovornog diktata, čak i ako se on kosi sa interesima oligarha i savremene političke elite".

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2016. 11:32
Jeli poljak, goMno je!!! Samo sluge Amerike mogu ovako, bez srama, krivca traziti u Putinu i Rusiji, pritom "zaboravljajuci" nevidjeno divljastvo na Maidanu!!! Maidan i ono sto se na njemu, u reziji Amerike i EU, desavalo je bruka civilizovanog sveta! SmrTljivi zapad nikada nebi na svojoj teritoriji dozvolio i samu pomisao na nesto slicno... Ali, eto u zemjama "nize rase" kao sto je Ukrana, sve je moguce!!!
Subota 20.08.2016. 17:45
što se tiče ukrajine-šta su tražili to su dobili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online